“Дорога матусю, для мене ти ідеальна!”: текст, який варто прочитати кожній мамі, яка втомились
Для дітей

“Дорога матусю, для мене ти ідеальна!”: текст, який варто прочитати кожній мамі, яка втомились

Ти можеш в чомусь собі не подобатися, але я точно знаю – ти найкраща у всьому світі!

Я бачу, як ти дивишся на себе в дзеркало, матусю. Я чую, як ти скаржишся татові, що у тебе з’явилися “величезні мішки” під очима. Не знаю, що це означає, але мені здається, це тому, що ти втомилася. Ти знову не спала зі мною вночі. Але мені дуже подобається, коли ти обіймаєш мене серед ночі, поки увесь інший світ мовчить. Ти даруєш мені відчуття безпеки. Може, ти і не любиш безсонні ночі, матусю, але мені подобається, коли ти поруч.

Я чую, як ти говориш про свій животик. Він тобі здається зовсім непривабливим. Але цей животик виносив мене, матусю. Він був таким зручним і затишним! Мені подобається, як ти тримаєш мене біля нього зараз. Він такий м’який, що я на ньому почуваю себе, як вдома. Може, тебе твій животик бентежить, матусю, але мені він дуже подобається.

Я чую, як ти кажеш, що відчуваєш себе самотньою. Розкажи татові, коли він повернеться додому, про те, що тебе турбує: виговоришся – і стане легше. А ще ти завжди можеш поговорити зі мною, матусю. Мені подобається чути твій голос. Він так заспокоює і розслабляє! Мої найулюбленіші хвилини за цілий день – це коли ти співаєш мені або розповідаєш казки. Я можу проводити з тобою кожну хвилину кожного дня, і мені не стане нудно. Ти моя найулюбленіша. Може, ти і не в захваті від “днів бабака”, що проходять в чотирьох стінах, але мені вони подобаються.

Я бачу, як багато ти робиш, щоб зробити всіх нас щасливими, матусю. Нам з татом так пощастило, що у нас є ти. Мені здається, що нас ти ставиш на перше місце, навіть перед собою, і ми дуже цінуємо це. Напевно, дуже важко постійно бути голодною або втомленою, але тобі зараз доводиться в першу чергу піклуватися про мене. Може, ти і відчуваєш себе знесиленою від всіх цих жертв, матусю, але я без них жити не зможу, тому мені вони подобаються.

Я дивлюся, як ти збираєш їжу, протираєш стіл і миєш підлогу кожен раз, коли я їм “дорослу” їжу з тарілки. Але мені подобається вчитися їсти самостійно. Можу уявити, як це важко – підтримувати чистоту і порядок на кухні. Але мені просто подобається дивитися, як їжа падає на підлогу. А ще дуже смішно, коли прибігає собачка і починає її їсти. Вчитися їсти за допомогою ложки так весело! Ти можеш ненавидіти безлад, матусю, але мені він подобається.

Я часто просто дивлюся на тебе і усміхаюся.

Іноді я бачу сльози в твоїх очах і дивуюся, чому тобі сумно. Я чую, як ти розмовляєш з друзями і кажеш, що останнім часом “сама не своя”. Я не розумію, чому так, адже для мене ти така ідеальна! Я знаю, що тато теж так думає, тому що я часто чую, як він намагається тебе підбадьорити, і мені теж він часто розповідає, яка ти приголомшлива.

Ти можеш не любити себе зараз, матусю, але Я Люблю Тебе.

За матеріалами