Все, що відбувається в житті — не випадково
Психологія

Все, що відбувається в житті — не випадково

Чи вірите ви в те, що абсолютно все відбувається з певної причини?

Якщо ні, то зовсім даремно. Прочитайте цей текст, і ви зрозумієте причину багатьох своїх проблем. Крім того, ознайомитеся з філософією, яка допоможе усвідомити одну з найважливіших істин: все відбувається з якоїсь причини.

Чи чули ви коли-небудь вираз: «Чим більше речі змінюються — тим більше залишаються незмінними»?

Першим це сказав Аристотель. Він вірив, що наш Всесвіт знаходиться в постійному русі — все тече, все змінюється.

Однак водночас існує одна річ, яка залишається незмінною. Аристотель називав її «ентелехія» — внутрішня сила, яка потенційно містить у собі мету і остаточний результат; наприклад, сила, завдяки якій з волоського горіха виростає дерево.

Аристотель був упевнений, що абсолютно все на нашій землі має свою внутрішню «ентелехію». Також вона є унікальним потенціалом кожної людини.

Пояснював великий філософ це наступним чином: «Володіння здатністю рости є найбільшим потенціалом, який притаманний і людині, і тваринам, і речам».

Розглянемо наступний приклад. Візьмемо величезний могутній дуб. Його подорож до величі починається з маленького жолудя — насіння.

Звичайно, насіння має пройти певні зміни і етапи розвитку, щоб повністю розкрити свій потенціал. Але потенціал постійний: стати сильним і могутнім дубом.

Ви ніколи не побачите, щоб з жолудя виросла петунія, парасолька або піца. Чи не так?

Відповідно до вчення Аристотеля, все в нашому житті відбувається з певної причини: допомогти нашій «ентелехії». Тому досвід дається не просто так. Він призначений для того, щоб формувати в людині надії «виростити» його сильним і могутнім.

Повірте, абсолютно все відбувається в нашому житті з якоїсь причини. Щоб краще зрозуміти цю істину — повернемося до нашого дубу. Коли його накриває величезними хвилями шторму, і він витримує і не ламається, то стає ще більш міцним.

Урагани і бурі роблять його стовбур і гілки ще сильнішими і витривалішими. Під напором природних катаклізмів дуб інтуїтивно згинається, але в результаті не тільки не гине, а стає справжнім велетнем.

Розумієте, про що мова? Цей шторм — скільки б він не тривав — може стати найкращим, що взагалі могло статися з дубом. Адже він допоміг йому вирости міцним і витривалим. Повністю розкрити свій потенціал!

Точно так само кожна людина може використовувати всі свої біди і негаразди для того, щоб «вирости наймогутнішого себе». Як?

Для цього можна скористатися тим, що Аристотель називав «усвідомленим розумінням». Мова йде про унікальну здатність людини аналізувати і дивитися на життя з різних точок зору. Коли ви приймете цю філософію, то зможете зрозуміти, чому і як необхідно «згинатися» під час шторму. Ви вже не будете злитися і гнівно чинити опір тому, що життя відчуває вас!

Плюс полягає також в тому, що ви, нарешті, зрозумієте найважливішу річ в нашому житті …

А саме: що абсолютно все відбувається з певної причини!

Наприклад, ви тільки що пережили дуже хворобливий розрив з коханою людиною. Ваше серце розбите, нічого не хочеться …А чи знаєте ви, що набутий досвід можна використовувати з користю для себе?!

«Розставання, яке призвело до краху, може стати справжнім проривом вперед!» Іншими словами, те, що на перший погляд може здаватися дуже болючим розчаруванням і поразкою, можна сприймати з «усвідомленим розумінням», як можливість для зростання.

У всі важкі часи, які випадають на вашу частку, існують певні мета, зміст і можливість для зростання. Життєві труднощі для того нам і даються, щоб надати чудову можливість змінити себе, стати міцнішими і сильнішими. Отже, ваша мета: використовувати свою «ентелехію»!

Це факт: Погані речі, як і погані люди, існували і будуть існувати на нашій планеті. Ви не можете контролювати більшу частину того, що відбувається в житті. Наше життя — це завжди поєднання вільної волі людини і мінливості долі.

Це факт: У вас завжди є свобода вибору: включити «усвідомлене розуміння» і можливість стати могутнім «Я».

Свобода волі дозволяє вам:

  • Вибирати варіант, коли ви перетворюєте свій біль — на користь.
  • Дивитися на своїх «мучителів», як на наставників і жадібно вбирати ідеї, до яких ви можете прийти з їх допомогою.
  • Перетворити боротьбу в безцінні уроки, які зроблять вас сильнішими.
  • Повірити і усвідомити те, що все в нашому житті відбувається з однієї причини — змусити стати ще міцнішими і мудрішими, рости і розвиватися.

Тому, коли у вас настануть важкі часи — просто згадайте про Аристотеля і могутні дуби.

Запам’ятайте: Усвідомлене розуміння — це найефективніша формула для вашого зростання і руху вперед. Вірте у свою внутрішню «ентелехію», в те, що у вашій душі — унікальний шлях, і ви виявите дивовижну силу, яка буде сприяти вашому зростанню.

Ну і на прощання — цитата, яка допоможе остаточно усвідомити, що все в нашому житті відбувається з якоїсь причини:

«Що б не траплялося з вами, не мучтеся питанням ЧОМУ? Краще сфокусуйтеся на тому, НАВІЩО ці події послала доля. Зрозумійте, що вони ведуть вас до чогось кращого і прекрасного від жорстокої і суворої реальності. Коли ви зрозумієте навіщо, то відразу ж отримаєте відповідь на питання ЧОМУ. Не чиніть опір. Довіртеся життю — воно мудріше».

За матеріалами