7 причин усміхатися: науковий підхід
Хвилинка гумору

7 причин усміхатися: науковий підхід

Усмішка – емоція людини, яку найлегше розпізнати. Усмішка запускає певні процеси в мозку людини, активуючи зв’язок «мозок-тіло». Це відбувається в лівій лобовій частці, яка відповідає за емоції щастя. Так чим ж корисна усмішка?

1. Усмішка робить нас щасливими (навіть при поганому настрої).

Пам’ятаєте про зв’язок мозок-тіло? Так ось, звичайна усмішка посилає в мозок сигнал, що ми щасливі. А коли ми щасливі, організм починає виробляти різного роду ендорфіни, які піднімають настрій. Цей принцип був відкритий в 1980-х роках і підтверджений цілим рядом досліджень. Але дослідження показують і зворотну сторону: насупившись, люди починають відчувати себе нещасливими.

2. Усмішка робить щасливими оточуючих тебе людей.

Усмішка – заразлива. Дослідження показують, що досить побачити усміхненого друга або подругу, і людина мимоволі починає робити те ж саме. Кумедно, правда? Коли хтось усміхається, він заражає хорошим настроєм інших людей. Усміхнена людина приносить щастя.

3. Усмішка робить нас більш привабливими.

Ми звертаємо увагу на людей, які усміхаються. Існує фактор тяжіння: ми хочемо знати, хто і навіщо усміхається. Хмурість і гримаси відштовхують людей, а усмішка приваблює. Чарівна усмішка робить людину більш привабливою в очах представників протилежної статі. Тому, наступного разу, коли будете призначати побачення, не забудьте усміхатися. Це зробить вашу «половинку» щасливішою, а вас – більш привабливими.

4. Усмішка допомагає зняти стрес.

Усмішка допомагає позбутися втоми та перевантаженості. Усмішка здатна зменшувати відчуття тривоги. Коли сигнали, що ми щасливі (навіть якщо це і не зовсім так … в даний момент), досягають мозку, організм, як правило, зменшує частоту дихання і серцевих скорочень. Зниження рівня стресу дуже благотворно позначається на здоров’ї в цілому, так як в результаті знижується артеріальний тиск, поліпшується травлення і нормалізується рівень цукру в крові.

5. Усмішка привабливіша, ніж макіяж.

69% відсотків людей вважають, що усміхнена жінка без макіяжу привабливіша, ніж жінка без усмішки, яка використовує косметику. М’язи, які ми використовуємо, щоб усміхатися, підтягують лице, що робить людину молодшою.

6. Усмішка позитивно впливає на здоров’я.

Усмішка допомагає імунній системі працювати краще. Коли ви Усміхаєтеся, ви більш розслаблені. Цілий ряд досліджень доводить позитивний вплив сміху на здоров’я людини, в т.ч. і те, що сміх схожий з міні-тренуванням, в результаті чого спалюється жир і поліпшується рельєф м’язів преса. Сміх також покращує кровообіг, знижує рівень цукру в крові, зменшує рівень стресу і покращує сон. Він також здатний підвищувати в організмі рівень антитіл, що боряться з інфекціями і поліпшують роботу імунної системи.

7. Усмішка робить вас успішнішою людиною.

Усміхнені люди виглядають більш впевнено. “Одягніть” усмішку на збори і зустрічі, і люди будуть реагувати на вас інакше. Згідно з дослідженнями, опитані схильні вважати, що такі люди більш привабливі, впевнені в собі, порядні і рішучі.

Джерело: Тутка