7 речей, яким ви зобов’язані навчити своїх дітей – заради їх безпеки!
Для дітей

7 речей, яким ви зобов’язані навчити своїх дітей – заради їх безпеки!

Небезпеки підстерігають дітей на кожному кроці. І наше завдання, як батьків, діяти на попередження небезпеки.

Все добре, коли мама і тато поруч, але що відбувається, коли дитина приходить і йде зі школи сама або коли вдома нікого немає?

Навчіть дитину цим 7-ми запобіжних заходів:

1. Дитина повинна пам’ятати адресу, домашній телефон, імена батьків.

Це – важливо, на випадок, якщо вона загубиться. Але обов’язково поясніть, ця інформація повинна бути розкрита тільки в разі крайньої необхідності, і переважно для правоохоронних органів.

2. Не розмовляти з незнайомцями і нічого у них не брати.

Повторюйте це правило кожен день. Пояснюйте небезпеку і приводьте приклади. Це – не жарт, а речі, які рятують життя.

3. Секретне слово.

Кілька років тому мережу вразила історія. До 8-річної дівчинки підійшов незнайомець на вулиці. Він сказав їй, що її мати зайнята і що вона послала його, щоб забрати доньку. У відповідь дівчинка попросила його сказати пароль. Чоловік не очікував цього і втік.

Насправді, це – відмінна практика. Виберіть одне слово, яке буде вашим ключем. І коли хтось підійде до дитини на вулиці і скаже, що його послала мама, він повинен назвати це слово.

4. Довіра.

Навчіть свою дитину говорити вам, коли вона йде і куди йде, навіть в найбільш ранньому віці. Вона повинна тримати вас в курсі.

5. Говорити «ні».

Ця порада залишається в силі протягом усього життя. Якщо вашій дитині некомфортно, коли хтось намагається до неї доторкнутися, або якщо дитина не відчуває себе в безпеці – вона повинна про це говорити.

6. Важливі номери телефонів.

Повідомте своїй дитині номер кожної аварійної служби: поліції, пожежної охорони, служби підтримки. Навчіть її набирати ці номери з мобільного і стаціонарного телефону.

7. Обережність в соц-мережах.

Попросіть вашу дитину не розкривати особисту інформацію в Інтернеті (домашня адреса, час, коли нікого немає вдома), розповідати паролі і не вступати в контакти з невідомими людьми.

А ваші діти знають це?

За матеріалами