Коли щось не так на душі – пора чистити тіло!
Психологія

Коли щось не так на душі – пора чистити тіло!

ЩОСЬ СТАЛО НЕ ТАК у вашому відчутті себе і ви болісно шукайте відповідь? Найбільше про нас самих розповість наша постава, жести, міміка і пози. Попросіть знайомих непомітно сфотографувати вас і подивіться на фото.

Ви побачите, яким бачать вас оточуючі, і можливо, вам зовсім не сподобається ця картина. Якщо так, то вам пряма дорога на тілесну психотерапію. Тілесний терапевт працює безпосередньо з образом тіла, але впливає не на зовнішні ознаки, а на глибинні причини того, чому ви таким стали.

А власне, чому? Справа в тому, що поки ми всіма силами намагалися втекти і забути, тіло приймало на себе і запам’ятовувати всі наші травми. Тіло пам’ятає натягнуті посмішки, наші відмашки “мамо, не зараз…”, обійми без близькості, інтимну близькість без задоволення, затерті сльози і заглушений алкоголем біль… Просто ми влаштовані так, що будь-яке переживання повинно бути викоренене цілком. А якщо ми його придушуємо, то енергія десь там і залишається. І немає у нас іншого місця для зберігання, крім власного тіла…

Одного разу ми відчуваємо, що дуже втомилися, хоча не робили начебто нічого. Ми відчуваємо, що не можемо бути такими ж справжніми і живими, як раніше. І цілком розслабиться не допомагає спорт і масаж. Це означає, що проблем в тілі стало занадто багато і його пора очищати. Адже ходимо ж ми на профілактичну чистку зубів. Так чому б не влаштувати профілактичну чистку для всього тіла? І душі?

Багатьом подобається, що з тілесним терапевтом практично не потрібно говорити. Ви тільки позначаєте проблему, інше розповість за вас ваше тіло і зроблять руки терапевта. Вони будуть місити вас, як глину, і врешті-решт зляплять нового вас. Це буде приємно і безпечно. Ви будете лежати на підлозі, в зручному одязі, сеанс проходить під приємну музику і якщо в якийсь момент вам захочеться сміятися чи плакати – ніхто не скаже вам, що цього робити не можна.

Ви готові до очищення?

Олена Шубіна