«Жити стало абсолютно неможливо!» – крик душі сучасної мами
Для дітей

«Жити стало абсолютно неможливо!» – крик душі сучасної мами

Жити стало абсолютно неможливо. Прокинешся зранку, залізеш в Інстаграм, а там всі щасливі, ну неможливо ж. Хоч назад в подушку йди. Щастя, воно ж знаєте в чому нині? З ранку, значить, масаж обличчя асахі, сфоткати його, масочку з гіалуронки, сфоткати, а потім попу підкачати і теж сфоткати, планку зробити обов’язково, поки стоїш в планці, викласти все в Інсту, а потім випити води з оцтом або на худий кінець з відваром лляного насіння, щоб безперервно худнути. Через годину можна з’їсти якогось зубожілого смузі з селери, насіння чіа і ягід лічі, вівсянки туди для користі. Сфоткати, звичайно ж, красиво відбиваючись в дзеркалі в модному одязі для йоги. Губки надути. Діти? Які діти? Ах да.

Діти. Вони самі встають, надівають красивий одяг в еко-стилі, йдуть самі вмиватися в красиву ванну. А ванна вся така скандинавська, це коли все таке біле-біле і дерев’яне, і збоку кошик. І ось вони такі лохматенькі, а їх четверо, чистять зуби спеціальною еко-пастою без парабенів, а потім приходять і стають на кухні для фотки. А мама, значить, після смузі бадьоро встала, слінг наділа і п’ятого туди засунула, а слінг, звісно, ​​дідімос.

Нуу, і сніданок у цих щасливих обов’язково з панкейків на сухій сковороді, з саморобним соусом зі свіжих ягід з власної теплиці, чоловік еко-бізнесом займається. Всі красиво сидять за столом, смішно замазуються, сміються, їдять добре – кажу ж, щасливі. Потім всі йдуть гуляти до себе у двір біля котеджу, самі одягаються красиво фемілі-лук, на вулиці сніжок, ось вони сніговиків ліплять, ліплять, з собакою грають, грають, а маленький спить. Потім заходять додому, всі самі роздягаються, і йдуть обідати красивим супом пюре з насінням, крутонами або, там, дефлопе. Потім п’ють гарячий шоколад з маршмеллоу і домашнім печивом з арахісовим маслом, і чашки обов’язково з кумедними написами, і взагалі весь посуд стильний, в модних кольорах за версією Пантон. І між тарілок скляна ваза на серветці зі стеблинками пшениці, вазу мама сама розписувала, а серветки сама в’язала. І білі скатертини, і білі стіни, і коса заплетена набік, і фотки з дитячими малюнками в рамочках.

А потім діти самі йдуть спати, і навіть маленкий зі слінгу йде спати, він на ГВ, тому спокійний і добре спить, і мама починає працювати. У неї стартап, і доходи вже дівати нікуди, можна на пів року на Самоа з’їздити або новий Гелендваген. І все сама, сама, ніяких нянь, тільки планка. Попрацювала, швидко завдання з французької мови зробила, з носієм поговорила, про SMM почитала, в блозі написала, на коменти відповіла, робот-пилосос запустила, пішла вечерю готувати в рукавичках.

Приготувала. Кіш-лорен зі спаржею з власної теплиці, звичайно ж, а поки готувала, з дітьми займалася, і англійською, і великим тенісом, і ковзанами, і малюванням пальцями на стіні, і монтессорі для дрібної моторики. І ось вечеря в красивих тарілках, сфоткати, звичайно, потім книжку читати перед сном дітям в кріслі-гойдалці в модному светрі і пухнастих шкарпетках, і всі слухають. І ось всі сплять, і тут чоловік, і вона з планки встала, вечерю засервірувала, одягла пеньюар, а він такий каже – ні, дорога, сьогодні ми летимо оперу слухати в Швейцарію, збирайся. І ось вони такі полетіли, а діти сплять, і маленький теж спить.

А я вранці як інстаграм відкриваю, так мені все це так і кидається в очі. І хочеться назад заснути. Неможливо ж. Тому що у мене каша з пакета, Дора експлорер з телевізора і велосипед в коридорі. І щастя тому – ніякого.

Автор – Лада Лапіна