11 прийомів, щоб кімнатні квіти росли як на дріжджах
Ідеї для дому

11 прийомів, щоб кімнатні квіти росли як на дріжджах

При виборі кімнатної рослини ми завжди звертаємо увагу на зовнішній вигляд листя і квітів, форму. Але кожна рослина має свою індивідуальну енергетику, впливаючи на стан людини. Красива кімнатна рослина – це, перш за все правильний догляд і умови утримання. Навіть невеликі похибки в догляді можуть привести до появи коричневих сухих плям або висихання кінчиків або країв листя.

Догляд за кімнатними квітами

Так само не останню роль грає температура і вологість у кімнаті. А що б ваші квіти росли красиво, пишно і радували око – прислухайтеся до порад досвідчених флористів! Ці рекомендації обов’язково допоможуть вам розвести чудовий квітучий сад на підвіконні!

Вода – головна основа життя всіх рослин.

Для кожного виду рослин полив повинен бути індивідуальний.

Так само кімнатні рослини обов’язково потрібно підгодовувати, якщо ви хочете красивого цвітіння і пишне листя.

Цукор.

Справжнісінький спосіб добрив, для підгодівлі кімнатних квітів. Найбільші ласуни кактуси. Цукор розпадається на глюкозу і фруктозу. Саме глюкоза і робить чудеса. Вона є джерелом енергії всіх процесів життєдіяльності рослин. Для приготування такої підгодівлі потрібно розвести 1 ст. ложку цукру в 0,5, літра води або просто посипати землю цукром в горщику, а потім полити.

Касторова олія. 

Ідеально підходить для квітучих рослин. Знадобиться 1 чайна ложка касторової олії на 1 літр води. Застосуванні касторки: рослини швидше ростуть, красиво цвітуть і не хворіють.

Якщо поливати кімнатні росли касторовою олією суцвіття стає пишнішим, кольори більш насиченими, а сам період цвіту тривалішим. Рослини, які рідко квітнуть (раз-два на рік), варто поливати касторовим коктейлем лише в період зав’язування бутонів. Рослини, які цвітуть постійно можна поливати раз в місяць.

Попіл. 

Флористи рекомендують її для профілактики хвороб рослин. Найпоширенішим способом використання золи є додавання її в рідину. Не велика кількість, зазвичай це 100-150 грам деревної золи розводять у відрі води, перемішуємо і полив готовий. Застосовувати золу не частіше ніж один раз на місяць.

Скоринки гранатів або будь-яких цитрусових. 

Так само цілюще і прекрасне підживлення. Беремо скоринки будь-яких цитрусових і заливаємо їх водою, залишаємо на добу настоятися, і поливаємо.

Бананова шкірка.

Банан – джерело кальцію. Висушіть шкірку, а тоді подрібніть її (можна у блендері). Пересаджуючи вазон змішайте банановий порошок з землею.

Інший спосіб: киньте бананову шкірку у воду і дочекайтеся появи пінки на поверхні. Процідіть і чим коктейлем поливайте рослини раз в два тижні.

Аспірин. 

Кожні два місяці додаю в поливальну воду таблетку аспірину. Одна таблетка на один літр води. Якщо виконувати цю умову, то рослини будуть стійкими до хвороб, а їх листя будуть мати насичений зелений колір. Крім цього ще й збільшитися швидкість росту.

Сік алое. 

Це біогенний стимулятор рослинного походження. Він ідеальний природний стимулятор росту для рослин. Застосування соку алое допоможе виростити сильну і красиву рослину за короткі терміни. Приготування: в півтора літрах води розвести одну чайну ложку соку.

Молоко. 

Молоко рекомендують не тільки для поливу (1 чайна ложка на 1 літр води). Так само ще розчином молока з водою можна протирати листя в співвідношенні 1:10. Намочивши ватний диск, приготовленою рідиною, протирають листя один раз в тиждень. Листя будуть блищати, обдаровуючи своєю красою і свіжістю.

Кропива.

Найкращі ліки для квітів – свіжа кропива. Замочіть пагони в теплій воді на добу, процідіть та поливайте настоянкою вазони раз на місяць. Це добриво збагатить землю мінералами та азотом.

Горілка.

Рослинам теж корисно п’яніти. У 3 літри води влийте 100 грамів горілки і полийте вазони. За два-три дні квіти повеселішають.

Для того, щоб кімнатні рослини цвіли і розвивалися необхідно проводити регулярну пересадку.

При пересадці рослини отримують живильні речовини, а при заміні землі – розвиток кореневої системи. Весна – найкращий час для пересадки.

Частуючи свої рослинки вітамінними коктейлями, не забудьте про головний інгредієнт – любов. Турбота – найкраще добриво для вазонів. Кімнатні рослини чітко відчувають зміни вашого настрою та атмосферу в домі. Часто рослинки чахнуть лише від браку уваги. Тому частіше розмовляйте з ними та проявляйте до них ласку і любов.

За матеріалами