Ніколи не робіть цих речей зі своєю дитиною… Поділіться з усіма!
Для дітей

Ніколи не робіть цих речей зі своєю дитиною… Поділіться з усіма!

Нам, батькам, як і всім людям, властиво помилятися. Часто ці помилки можуть зашкодити психічному та емоційному здоров’ю наших дітей.

Часом ми грішимо міцним слівцем, коли вже зовсім очі смикаються від злості. А потім накриває хвиля жалю до своєї дитини, і ми розуміємо, що перегнули палицю.

Однак є ще помилки, які ми здійснюємо і не усвідомлюємо цього. Це як ланцюжок від покоління до покоління – лякали нас, лякаємо і ми, погрожували нам, і ми практикуємо це вже на своїх дітях.

Я як людина, яка в силу професії тісно пов’язана з дітьми, та ще й мама, дуже цікавлюся питанням дитячої психології і психосоматики. Сьогодні я розповім вам про батьківські помилки, які часто, дуже часто здійснюються нами.

Ви хочете виховати щасливу, емоційно здорову дитину? В такому випадку:

1. Не лякайте дитину Бабаєм, чортом і т.д… Згодом це все переходить в стадію фобій у дорослому житті: сtрах темряви, самотності і т.д.

2. “Якщо ти не прочитаєш, то не отримаєш Кіндер”. Я думаю, ви зрозуміли про що я. Коли ми намагаємося “мотивувати” дитину, пригрозивши позбавленням ласощів, то ризикуємо вирости людину, яка буде заохочувати себе їжею.

3. Обіцянка “не любити” позбавляє дитину почуття безпеки, яке є дуже важливим для маленької людини.

4. Лякати лікарем, уколом і т.д. Тут, я думаю, зайвих пояснень не потрібно.

5. Називати дитину, наприклад, найрозумнішим і найкращим, а потім, в пориві rніву, не розумним і поганим.

6. Погрожувати, що поміняєте її на іншу дитину. Це сильно ранить маленьку людину, занижує самооцінку, дає відчуття, що її не люблять.

7. “Віддамо поліцейському”, а також чужому дядькові, тітці, в дитячий будинок та інше. Погрожуючи таким чином дитині, ми порушуємо її базову потребу в безпеці і в батьківській любові.

8. Порівнювати дитину з іншими дітьми. Дуже часта помилка батьків яка сильно занижує самооцінку дитини.

За матеріалами