5 речей, яких чоловікові не вистачає в сімейному житті
Психологія

5 речей, яких чоловікові не вистачає в сімейному житті

Уміння готувати, підтримувати порядок в домі і бути самодостатньою жінкою, яка непогано заробляє – це дуже добре для гармонійного шлюбу, але недостатньо. Якими б ідеальними не здавалися стосунки на початку, через деякий час виявляється, що сімейне життя виявилося зовсім не таким, як представляли собі чоловік і дружина.

Навіть цілком тверезомисляча пара починає аналізувати своє життя «до» і «після», роблячи висновки, які іноді не на користь шлюбу. Через деякий час чоловік вже починає оглядатися по сторонах. Втім, якщо в сім’ї все добре, то такої потреби у нього не виникне. Але в іншому випадку він спробує компенсувати «на стороні» те, чого йому не вистачає в сімейному житті. Є кілька основних речей, яких не вистачає чоловіку в шлюбі:

Відчуття свободи

Більшість представників сильної статі мріють про легкі і прості стосунки, в яких його не “вантажать» проблемами і не нагадують постійно про те, що він щось «повинен». Чоловікові складно змиритися з роллю підневільноїлюдини, вічно зобов’язаної чимось дружині.

Йому катастрофічно не вистачає свободи, тобто, можливості приймати рішення на свій розсуд, без оглядки на думку дружини. Особливо це стосується тих чоловіків, які до шлюбу були ініціативними, діяльними і енергійними людьми, які не звертають уваги на думку сторонніх.

Почуття власної значущості

До шлюбу чоловік відчував себе особливим, він викликав захоплення у своїй обраниці, яка дивилася не нього захопленим поглядом і бачила супергероя. У шлюбі ж все поступово змінилося. Тепер дружина не дивиться на нього так, як раніше, і захоплення в її очах чоловік більше не бачить.

До того ж, завдяки спільному проживанню, ви тепер знаєте багато про слабкості і недоліки свого благовірного: як він хропе вночі, як смішно натягує шкарпетки вранці, як жалібно стогне, коли лежить з температурою 37,5. Складно відчувати себе героєм в такій ситуації.

Почуття новизни і адреналін

На жаль, в більшості шлюбів яскравість і свіжістьстосунків зберігається недовго. Згодом подружжя стикається з сірими буднями, нескінченними побутовими проблемами, які вбивають романтику і відчуття новизни. Чоловік раптом помічає, що його благовірна – вже не та легка на підйом, завзята дівчина, здатна на відчайдушні вчинки.

У шлюбі кохана стала розсудливою і перетворилася на домогосподарку, якій вже не до романтики за нескінченними домашніми турботами і клопотами. Чоловік все частіше поглядає на молодих дівчат, вони здаються йому особливо привабливими саме своєю новизною і здатністю бути по-хорошому божевільними.

Підтримка і розуміння

Яким би сильним і самодостатнім не був чоловік, йому необхідна підтримка найближчої людини – дружини. Він хоче регулярно чути від коханої такі прості фрази: «Дорогий, у тебе все вийде, я в тобі не сумніваюся», «Чи знаєш, ти у мене найкращий, мені дуже пощастило з тобою», «Яке б рішення ти не прийняв, я завжди підтримаю і залишуся на твоєму боці».

На жаль, багато дружини лише повчають своїх чоловіків і вказують їм на недоліки, замість того, щоб, хоч зрідка, захоплюватися досягненнями.

Вірність

Саме здатність жінки зберігати вірність більшість чоловіків називають головною ознакою її любові. Якщо дружина дійсно любить свого обранця, то їй і в голову не прийде дивитися в бік інших представників сильної статі. На жаль, в наш час багато жінок не бачать нічого поганого в інтрижці на стороні. Тим часом, навіть простий флірт коханої з іншим чоловіком може сприйматися чоловіком, як зрада, що вже говорити про справжньому перелюбі.

Інтимні стосунки

Можна бути ідеальною господинею і найвідданішою дружиною, але не можна недооцінювати величезне значення інтимних стосунків між подружжям. Саме ця сторона шлюбу визначає те, наскільки чоловік відчуває себе щасливим і повноцінним у шлюбі. Якщо у пари немає взаємного тяжіння і бажання займатися коханням один з одним, значить, чоловік неминуче буде шукати це на стороні.

За матеріалами