Це одне слово здатне змінити вашого чоловіка в кращу сторону!
Психологія

Це одне слово здатне змінити вашого чоловіка в кращу сторону!

Хочу поділитися секретом: як вплинути на партнера і як змінити «програму стосунків» за допомогою всього лише одного слова! Ніякого навіювання, маніпуляцій або езотерики. Тільки психологія і практика!

Відповідь настільки проста, що багато хто її не помічають і не надаютьналежного значення. Дочитайте до кінця, і ви дізнаєтеся, що можете зробити вже сьогодні, щоб побачити усмішку на обличчі партнера і припинити будь-яку сварку.

Як часто ми дякуємо своїм близьким? Ні, я зараз говорю не про вищу подяку, всеосяжну любов і прийняття. Я хочу розповісти про мирське, про повсякденності. Вважається правилом хорошого тону – дякувати оточуючим, за що б то не було.

Колега приніс звіт – «Спасибі».

Запросили присісти – «Дякую».

Притримали двері в під’їзді – знову «спасибі».

Нас так виховували. Це правила хорошого тону, показник ввічливості, чемності і вихованості. З раннього дитинства батьки привчають дитину до цього етикету: «Тобі дали цукерку. Що треба сказати?». Виробляється, свого роду, рефлекс. А тепер, увага, питання:

Чому правила хорошого тону поширюються на колег, сусідів, партнерів, та й просто чужих людей, але часто не працюють вдома, з найближчими?

Раніше я не надавала цьому значення, а просто дякувала і приймала подяку як «щось само собою зрозуміле». Поки не стала свідком наступного діалогу:

– Треба ж, ти завжди дякуєш дружині. Яка гарна звичка!

– А хто сказав, що це звичка? Я просто хочу сказати «Дякую» – і кажу.

Тут я і задумалася… Переконана, що значення слів подяки всередині сім’ї сильно недооцінюється. В голову приходить маса прикладів сімейних пар, де сварки і образи – часте явище. Тоді я стала зіставляти, кількість сварок і кількість слів подяки. Це, звичайно не тягне на дослідження або соц. опитування. Швидше за особистий досвід і спостереження. Так ось, між цими явищами я бачу прямий зв’язок!

Чим частіше партнер висловлює свою подяку, тим більше він показує цінність і значимість іншого. Як наслідок – задоволеність шлюбом і просто небажання сваритися. Якщо ви думаєте, що знайти привід для подяки складно, то здивуєтеся, наскільки це просто. І наскільки це природно!

І за традицією я приведу приклади приводів для подяки:

– Дружина подала кружку з чаєм;

– Чоловік допоміг дістати щось з антресолі;

– Дружина зробила розслабляючий масаж в кінці важкого дня;

– Чоловік завантажив білизну в пральну машинку…

Якщо турбота і догляд за чоловіком/дружиною стають буденністю, повсякденністю; якщо сприймається як належне… рано чи пізно це призводить до стану загальної незадоволеності шлюбом. Починають звучати звинувачення типу «Ти не цінуєш мене, чи не цінуєш те, що я для тебе роблю».

Саме, щоб не допустити знецінення, необхідно якомога частіше нагадувати чоловіков /дружині про те, як багато він/вона означає. І просте слово «Дякую» на якусь дрібницю – найкращий помічник.

– Спасибі, що допоміг;

– Спасибі, що зрозуміла;

– Дякую за підтримку…

І якщо взяти за правило – кожен день знаходити привід і щиро дякувати – зміни в настрої і в стосунках – не змусять себе чекати і вас приємно здивують!

За матеріалами