7 секретів виховання незалежних і впевнених у собі донечок
Для дітей

7 секретів виховання незалежних і впевнених у собі донечок

У всіх нас, «дівчаток-матусь», одна дуже пристрасна мета – підняти на ноги сильних, незалежних і впевнених у собі дочок. Ми хочемо, щоб вони росли, знаючи, що вони можуть бути і робити все, що захочуть, навіть якщо суспільство скаже їм зворотне.

  • Тому, маючи це на увазі, давайте поговоримо про деякі секрети виховання незалежних і впевнених у собі дочок, які виростають в сильних жінок, які вміють постояти за себе.

1. Нехай вони напишуть свою власну розповідь, навіть якщо ця розповідь про рожевих люблячих принцес.

Коли я була вагітна своєю дочкою, я присягнулася, що ніколи не буду ростити її в оточенні принцес, барбі. Мене турбувало, що деякі матусі зосередилися на тому, щоб виховати свою дочку таким чином, щоб вона була схожа на барбі. Це була не я. Моя дочка не потребує того, щоб я виховувала її таким чином.

2. Видаліть слова «це для хлопчиків» зі свого словника.

Оскільки нас виховували в переконанні, що хлопчики грають з машинами, а дівчатка – з ляльками, нам довелося трохи попрацювати, щоб подолати багато труднощів. Якщо ми хочемо виховувати незалежних і впевнених у собі дочок, ми повинні почати з того, щоб навчити їх тому, що не існує такої речі, як «тільки для хлопчиків».

Я хочу, щоб моя дочка знала, що вона може бути принцесою і архітектором. В одну хвилину вона може народити своїх барбі, а в наступну – побудувати вражаючі споруди LEGO. У вівторок піти на балетний урок, а в середу – на тренування з футболу. Якщо зараз прибрати такі слова, як «тільки для хлопчиків«, то, сподіваюся, наші онуки ніколи не дізнаються світ, де машини і Лего тримають окремо від ляльок і рожевих замків.

3. Навчіть її цінувати внутрішню красу

Незважаючи на всі досягнення в області прав жінок (і всі твердження про зворотне), суспільство, як і раніше, надає велике значення зовнішньому вигляду. Просто подивіться на свої улюблені фільми, телепередачі або навіть на свою стрічку Instagram для доказу.

Подивіться, хто отримає головну роль в порівнянні з роллю другого плану, а які фотографії сподобаються найбільше, потім скажіть мені, що ми більше не фокусуємося на зовнішній красі.

Знову ж таки, якщо ми хочемо змінити світ для наших дочок і внучок, ми повинні приділяти більше уваги цьому аспекьу. Скажіть своїй дочці, що вона красива, тому що змушує вас сміятися, а не тому що у неї гарна усмішка. Нагадайте їй, що її найкраща риса – це чудове серце, а не довге волосся. Навіть коли ви говорите про знаменитості, обговорюйте те, що вони роблять, а не те, як вони виглядають.

4. Навчіть її захищати себе

Найважче у вихованні самостійних і впевнених у собі дочок – це знати, коли зробити крок назад і дати їм можливість битися у власних битвах.

Однак якщо ми хочемо, щоб вони заступилися за себе, як дорослі, ми повинні дати їм шанс зробити це в дитинстві. Дайте їй зрозуміти, що вона має повне право постояти за себе, і що ніхто не може змусити її почувати себе неповноцінною без її згоди.

5. Дайте їй знати, що це нормально – просити про допомогу.

Я знаю, що ця порада здається такою, що суперечить 4 пункту, але я вас запевняю, що вони дійсно йдуть разом. Частково бути сильним і незалежним – це знати, коли тобі потрібна невелика допомога. В якийсь момент нам всім потрібно щось від когось іншого. Інакше ми всі були б лікарями, пілотами, механіками, шеф-кухарями, вірно?

Так що, поки ви вчите свою дочку постояти за себе, нагадайте їй, що ви будете поруч, щоб підтримати її, якщо їй це знадобиться. Це нормально – бути терапевтом і потребувати терапії. Нормально бути шеф-кухарем і замовляти їжу на винос. В принципі, це нормально бути сильним, але все ж іноді мати потребу в мамі.

6. Оточіть її позитивними зразками для наслідування обох статей

Ми всі чули, що якщо ми хочемо виростити сильних і незалежних жінок, нам потрібно оточити наших дівчаток сильними жіночими особистостями. Це абсолютно вірно, без сумніву. Однак нам також потрібно, щоб вони бачили сильні чоловічі зразки для наслідування.

Нам потрібно заохочувати зв’язки між батьком і дочкою (або дідусями, дядьками і т.д.), щоб вони росли, бачачи, як жінки заслуговують на те, щоб з ними поводилися. Ми повинні показати їм сильних чоловіків, які стоять поруч з сильними жінками.

Занадто легко очорнити чоловіків і зробити їх ворогами, але при цьому ти не робиш для своєї дочки нічого хорошого. Це також неймовірно несправедливо по відношенню до наших синів. Рівність, за самим своїм визначенням, забороняє нам оголошувати протилежну стать нашим ворогом.

Отже, покажіть вашим дівчаткам, що є стільки ж прекрасних чоловіків, скільки і жінок, і що це нормально – дивитися на них і брати від них найкраще.

7. Будьте жінкою, якою ви хочете, щоб стала ваша донька

Я зберегла найважливіший секрет наостанок. Якщо ви хочете, щоб ваша дочка стала сильною і незалежною жінкою, будьте однією з них. Ніколи не пізно почати писати нову історію. Так що, поки ви вчите свою дочку бути сильною, почніть шукати її в собі.

Коли ви говорите їй, що вона красива, тому що змушує вас сміятися, нагадуйте собі, що ви красиві, тому що допомагате іншим. Іншими словами, переверніть всі ці секрети і застосовуйте їх до себе.

Я ніколи не пишалася тим, що я жінка. Виховувати дочку в світі, де нас визнають, де ми можемо працювати, де у нас є голос, де ми можемо вести за собою і де ми маємо вплив.

Я хочу навчити дочку, що всі її мрії та прагнення в межах її досяжності. Що вона може досягти всього, до чого прагне. Я навчу її, як важливо дбати не тільки про себе, а й про своє оточення. Я хочу виростити сильну, незалежну і впевнену в собі дочку, так само, як жінка, яка виростила мене.

За матеріалами