«У цьому році я дозволю собі бути коханою…»
Психологія

«У цьому році я дозволю собі бути коханою…»

Я не буду тягнути тягар минулого, який я так самовіддано тягнула на собі – всіх своїх колишніх і всі наші помилки. Я не буду картати себе за все те в мені, що не ідеально. Я не буду переконувати себе, що я не гідна любові або щастя. Я не дозволю голосам минулого дзвеніти в моїх вухах, нагадуючи про всі невдачі. Я навчуся глушити їх, я навчуся не вірити їм.

Іл.: Lisa Aisato

В цьому році я не буду закривати серце при кожній спробі когось показати мені свою любов і відданість. Я не буду намагатися створити дистанцію між мною і тим, у кого я можу закохатися, тому що у мене є звичка вірити, що я не гідна справжнього кохання, або що ця любов закінчиться розбитим серцем. Я не буду відмахуватися від своїх емоцій і прикидатися, що мені все одно. Замість цього я буду міцніше триматися, а не відштовхувати того, хто по-справжньому хоче любити мене.

В цьому році я не просто дозволю собі бути коханою кимось, але я нарешті дозволю собі бути коханою собою. Я не буду дивитися в дзеркало і тикати пальцем в кожен недолік. Я не буду мучити себе кожен раз, коли роблю щось не так, як повинна. Але я дам собі ще один шанс – так само, як би зробила це для того, кого люблю. Я буду любити себе аж до дрібниць, аж до недоліків. Я буду святкувати свої перемоги і моменти, якими можу пишатися, без сорому і забуття.

В цьому році я дозволю собі повністю відкрити серце. Нагадати собі про той час, коли я не хотіла стримувати себе від того, кого люблю, і хто любив мене, і хоча моє серце розбилося, все рівно те почуття відкритого серця було неймовірним і коштувало того болю в кінці.

В цьому році я не хочу жити в страху, що бути коханою – означає наражатися на ризик. Адже по правді кажучи, більшість вартісних речей в нашому житті пов’язані з ризиком, і навіть якщо все не вийде так, як я сподіваюся, я все одно зможу сказати, що спробувала. Я зможу пишатися тим, що не живу в страху невідомого, але приймаю його з відкритими обіймами і серцем.

В цьому році я нагадаю собі, що гідна любові незалежно від того, хто вирішить прийти в моє життя або піти з нього. Я не дозволю стосункам визначати те, чого я варта, бо ніхто в цьому світі не може любити мене вічно. Я дозволю своєму серцю любити абсолютно, а не тільки в цілях відчайдушного самозбереження.

В цьому році я дозволю собі не погоджуватися на майже-обіцянки, на майже-стосунки і погане ставлення до себе. Я більше не буду нікого виправдовувати. Тому що я гідна більшого. Я гідна стосунків згідно моїм очікуванням. Я зрозуміла, що піти від того, хто мене не любить – це теж любов до себе.

В цьому році я дозволю собі бути коханою, просто тому що це найкраще, що можна спробувати в цьому житті. Пора перестати стримувати себе просто зі страху минулого.

В цьому році я дозволю собі бути коханою, просто тому що вже час.

І ти дозволь…

За матеріалами