Іноді здається, що діти приходять у цей світ, щоб чогось навчити дорослих…
Для дітей

Іноді здається, що діти приходять у цей світ, щоб чогось навчити дорослих…

Одного разу тато покарав свою трирічну дочку за те, що вона витратила рулон позолоченого обгорткового паперу. З грошима було туго і тато був просто розлючений через те, що дитина намагалася прикрасити якусь коробочку без видимої на те причини.

Незважаючи на це, на наступний ранок маленька дівчинка принесла своєму батькові подарунок. Вона сказала:

– Це для тебе, Татку.

Він був збентежений тим, що за день до цього накричав на доньку. Але його обурення знову вирвалося назовні, коли він виявив, що коробка порожня… Він звернувся до доньки:

– Хіба ти не знаєш, що коли дарують подарунок, то передбачається, що в коробці буде щось лежати? А у тебе просто порожня коробка.

Маленька дівчинка глянула на нього зі сльозами на очах:

– Таточку, вона не порожня. Я наповнила її своїми поцілунками. Вони всі твої, Татку!

Батько був вражений. Він опустився на коліна, ніжно обійняв доньку і благав її про прощення. З тих пір тато зберігав цей безцінний подарунок поруч зі своїм ліжком кілька років. Якщо у нього щось не клеїлося в житті, він згадував поцілунки і любов, яку подарувала йому дочка. І це набагато важливіше всіх негараздів, матеріальних багатств і сварок через дрібниці.

Чи не занадто часто ми стали замислюватися про матеріальні блага і чи не розучилися дарувати один одному щось більш цінне – любов, тепло, поцілунки і усмішки…

Alla Belov