9 рослин, які можуть працювати як зволожувач повітря
Ідеї для дому

9 рослин, які можуть працювати як зволожувач повітря

Якщо повітря у вашій квартирі сухе, ці рослини допоможуть поліпшити мікроклімат. Звичайно із зволожувачем вони не змагаються, але тим не менш, значно покращують якість повітря.

1. Пальма Арека

Ця рослина може виділити за добу близько 1 літра вологи, головне, вчасно зволожувати. Уявляєте, як це поліпшить мікроклімат в кімнаті?

2. Бостонська папороть

Даній рослині вже не один мільйон років, її невибагливість робить папороть однією з найбільш затребуваних для домашнього саду. Її потрібно добре поливати і зволожувати листя, а про очищення повітря вона подбає.

3. Хлорофітум

Якщо у вас важко приживаються рослини, спробуйте розвести цю рослину. Вона неймовірно естетична, контрастне листя зі смужками відмінно прикрашає інтер’єр. Невеликі паростки, які зовні схожі на павуків виділяють дуже багато вологи, якщо звичайно не відчувають в ній дефіциту.

4. Спатифіллум

Багаторічник квітучого типу, відомий як жіноче щастя. Він не тільки зволожує повітря, але і очищає його, нейтралізуючи токсини. Завдяки спатіфіллуму, повітря стає багатшим киснем. Важливо розташувати його так, щоб ні діти, ді вихованці не дісталися до листя.

5. Фікус-каучуконос

Цей представник флори виробляє сік, який схожий з каучуком за структурою. Якщо його поставити в місце, де буде достатньо розсіяного світла, то він непогано впорається з рідкісним поливом і низькою температурою. До речі, найбільше фікус зволожує повітря, коли полив нечастий.

6. Аглаонема

Ця рослина сподобається тим, хто тільки починає розводити сад і не має достатньо досвіду. Вона невибаглива, стійка. При всій не примхливості, аглаонема прекрасно оздоровлює повітря навколо і зволожує його.

7. Сансев’єрія

Більш відома як тещин язик, сансевієрія дуже корисна для мікроклімату будинку. Вона не тільки добре зволожує, але і активно виробляє кисень. Одне з найбільш вдалих придбань для спальні – найкраще вироблення йде вночі.

8. Драцена облямована

Цей вид драцени відрізняється пристойною декоративністю, завдяки червоній облямівці. Листя цієї рослини прибирає з повітря шкiдливi бeнзoл і фopмaльдeгiд. Дуже корисна властивість доповнюється якісним зволоженням.

9. Пальма-бамбук

Ця тропічна рослина здатна не тільки зволожувати, а й очищати повітря в кімнаті. Завдяки пальмі шкідливі токсини нейтралізуються.

Якщо ви поставите в кімнати кілька рослин великого типу, цього буде достатньо для благотворного впливу на мікроклімат.

Джерело