7 сімейних таємниць, які краще не розповідати своїй дитині
Для дітей

7 сімейних таємниць, які краще не розповідати своїй дитині

Діти, по натурі емоційні і вразливі, часто не замислюються, висловлюючись про свої почуття, і роблять те, що їм хочеться.

Щоб уникнути безглуздих або навіть неприємних ситуацій через таку безпосередню поведінку, ми розповімо про деякі речі, які дітям краще не знати.

1. Істинне ставлення до людей

Критикувати інших людей в присутності дитини – не кращий варіант, особливо якщо тачастенько знаходиться в їхньому товаристві. Прибережіть цю тему для розмови з чоловіком (дружиною) наодинці.

2. Секрети

Іноді мама або тато, заручившись підтримкою дитини, довіряють їй якусь таємницю, яку та повинна зберігати і нікому не відкривати. Не змушуйте дитину відчувати зайві переживання з приводу того, що врев “обманює” когось. Краще довірте свою таємницю подрузі або другу.

3. Страхи

Це природно, що і у дорослих є свої страхи, але не потрібно розповідати про них своїй дитині. Адже невідомо, що може видати дитяча фантазія, коли малюк буде знаходитися один, наприклад вночі в кімнаті. Краще схитруйте.

4. Стосунки між батьками

У пориві емоцій ми можемо при дитині наговорити зопалу про свою кохану людину абсолютно неприємні речі. Дитина ні в якому разі не повинна чути ваших гнівних емоцій на адресу когось з батьків, які цілком можуть підірвати їх авторитет.

5. Сюрпризи

Всім відомо, що діти – дуже балакучий народ, який ненавмисно може проговоритися і видати будь-яку таємницю. Тому не варто обговорювати при них те, чого ніхто не повинен дізнатися завчасно.

6. Секрет народження

Іноді мамі, якщо вона в поганих стосунках з татом (і навіть якщо в хороших), дуже хочеться, щоб “восторжествувала справедливість”. Тому вона розповідає дитині про те, що насправді батько був проти появи малюка на світ. Не варто про це говорити дитині: щасливішим від цієї новини вона точно не стане.

7. Мамині муки

Не варто ділитися з малюком про всіх свої муки, які ви випробували при його народженні. Адже він зовсім в цьому не винен. Але, якщо він дізнається це, почуття провини може прокинутися і породити у нього комплекси.

Ілюстратор Yekaterina Ragozina спеціально для Adme.ru

За матеріалами: adme.ru