Зворушливий лист новонародженого до мами і тата. Всім молодим батькам присвячується!
Для дітей

Зворушливий лист новонародженого до мами і тата. Всім молодим батькам присвячується!

Лист новонародженого, опублікований одним британським пологовим будинком в фейсбуці:

«Дорогі матусю і татусю,
Зберігайте цей лист подалі від моїх ручок, в тому місці, де ви зможете читати його знову і знову, коли справи будуть йти геть погано і ви будете почувати себе пригнічено.

Будь ласка, не чекайте від мене, новонародженого малюка, дуже багато і не чекайте великих подвигів від себе, батьків. Зробіть всім нам подарунок до мого народження – подаруйте нам 6 тижнів. За ці 6 тижнів я трохи підросту, зміцнію, стану більш передбачуваним, а ви зможете трохи відпочити, розслабитися і дати своєму тілу можливість знову прийти в норму.

Будь ласка, годуйте мене тоді, коли я голодний, – я не знав почуття голоду раніше, в утробі, а почуття часу ( «пройшло вже 2-3 години чи ще ні?») поки мені теж невідомо.

Будь ласка, обіймайте мене, пестіть, гладьте, цілуйте, притискайте до себе і співайте мені пісеньки якомога частіше. Я ж завжди був дуже близько до вас і ніколи ще не був один, сам по собі.

Будь ласка, вибачте мене, коли я багато плачу. Я зовсім не тиран, присланий, щоб наповнити ваше життя кошмаром, просто плач – це єдина можливість для мене сказати вам, що я не в порядку. Потерпіть, будь ласка, трошки, і незабаром я підросту і буду приділяти менше часу плачу, а більше – спілкуванню з вами.

Дайте собі час познайомитися зі мною, зрозуміти, хто я, наскільки відрізняюся від вас і як багато можу вам дати. Уважно спостерігайте за мною, і я розповім вам, як мене втішити і порадувати.

Пам’ятайте, я міцніше і витриваліше, ніж ви думаєте, і можу протистояти наслідкам багатьох ваших помилок, які ви допустите, доглядаючи за мною. Поки ви робите так з любові до мене, вони не можуть заподіяти мені шкоду.

Будь ласка, не будьте розчаровані, якщо я не буду ідеальним малюком, і не чекайте від себе, що ви будете ідеальними батьками.

Будь ласка, не забувайте дбати про себе: добре харчуйтеся, відпочивайте, займайтеся спортом, щоб, коли ми були разом, у вас були сили і терпіння займатися мною. Догляд за неспокійною дитиною має на увазі більше відпочинку для мами.

Мамо і тато, будь ласка, не забувайте один про одного. Як же я зможу зрозуміти, що таке прихильність в сім’ї, якщо не залишиться самої сім’ї?

Мисліть в перспективі. Я буду таким, як зараз, дуже короткий час, не дивлячись на те, що в цей момент він здасться вам вічністю. І хоча ваше життя моїми стараннями швидше за все перевернулось догори дригом, будь ласка, майте на увазі, що скоро все повернеться на круги своя.

Насолоджуйтесь мною – адже я ніколи більше не буду таким маленьким, як зараз!»