“Відстаньте від себе, дівчата!” Щирий текст для жінок, який варто повторювати собі як мантру
Територія натхнення

“Відстаньте від себе, дівчата!” Щирий текст для жінок, який варто повторювати собі як мантру

Відстаньте від себе, дівчата. Буквально наказуємо!

От ви собі кажете: «Їж цільнозерновий хліб, сир, овочі, зелень. Не соли, додай трохи перцю, це прискорить метаболізм. Жуй повільно і усвідомлено. Останній раз за дві години до сну». Це все правильно і схвально, але відстаньте від себе, коли вам захочеться вчепитися зубами в теплий багет. Навіть о третій ночі. Теплий багет і вино – яка різниця коли, якщо вам смачно! Або повторюєте собі: «Втягни живіт. Качай прес, присідай, згинаючи ноги чітко під кутом 90 градусів. Не горбся. Не пітній. Поводься пристойно»…

Відстаньте з усім цим від себе. Ви достатньо класна, щоб одягти торішній купальник і лягти зіркою в центрі пляжу. А ще постійно смикаєтеся: «Перевір телефон, раптом хтось телефонував. І ще пошту, раптом термінове замовлення. Подивися, чи немає непрочитаних смс. Вигляни у вікно – раптом там апокаліпсис, а тебе не покликали»… Відчепіться від себе! Досить все контролювати. Напустіть собі повну ванну з піною і розслабтеся. Ви впораєтеся з усім, ви скеля, левиця і солодкий пиріжок.

А як не впораєтеся – то й що! Ви не зобов’язані. І досить вже протирати підлогу вдруге за день, повертати всі горнята ручками на північний схід, класти пульти паралельно, прасувати стрілки на штанах піжами… Відчепіться, відчепіться, відстаньте від себе! Ви і так хороша, старанна, сумлінна, відповідальна і чудова.

Навіть з немитим посудом, розпатланим волоссям і у м’ятій футболці… Усім нам потрібна казкова Хрещена, яка б вчасно казала «відстань від себе!». З’являлася в момент, коли ми сидимо в брудному фартусі і відокремлюємо гречку від рису, коханців від коханого, день від ночі, целюліт від стегон, сивину від кучерів, і наказувала: «До біса все! Відстань від себе! Ми їдемо розважатися! Одягни кеди, ми будемо багато танцювати і горланити в караоке». Слухайте, а гайда справді в ці вихідні на якусь «дискотівку 80-х» чи в караоке!

Зоя Ареф’єва

Джерело