Є тільки одна причина, по якій чоловік відпускає жінку! І це…
Психологія

Є тільки одна причина, по якій чоловік відпускає жінку! І це…

Це важко почути і ще важче прийняти.

Це не звичайна порада з розставання, ми не розповімо, як повернути колишнього. Замість цього, ми збираємося сказати вам, що не потрібно витрачати свій час і енергію на людину, яка просто вас не любить.

Нам потрібно перестати плутати любов з пристрастю. Ми думаємо, що наявність свого роду «тваринного магнетизму» з кимось прирівнюється до любові і, може, навіть до споріднених душ.

Як жінки, ми попередньо налаштовані зв’язати цю поведінку з любов’ю, а не пристрастю. Пристрасть – це на одну ніч, це не чоловік, який не може перебувати далеко від вас більше дня, і який не може відірвати погляду від жінки, вірно? Ні.

Почнемо з невеликої історії

«Я шалено і безповоротно була закохана в свого колишнього хлопця. Коли він порвав зі мною, я зламалася. Я стала божевільною колишньою дівчиною, на яку, як мені здавалося, не могла бути схожою.

Я сильна і незалежна, але тим не менш, вела себе як дурна дівчина, тримаючись за кожне його повідомлення і всіляко намагалася бути з ним на зв’язку. Робити щось для нього і дозволяти поводитися зі мною як з повним сміттям – було моїм девізом.

Я з усіх сил намагалася рухатися далі. Вірила в те, що коли-небудь він зв’яжеться зі мною, або я зв’яжуся з ним і ми, провівши кілька тижнів разом, відмінно порозуміємося знову.

Але це тривало довше, ніж я хотіла, і в один прекрасний день він просто зник, не сказавши ні слова. Виявляється, він навіть переїхав.

Озираючись назад, я вдячна йому. Він ніколи не був закоханий в мене. Звичайно, він говорив протилежне і, можливо, вірив в це сам, але повірити в те, що ви можете когось кинути, кого дійсно любите, важко.

Люблячий чоловік залишиться і спробує вирішити проблеми. Він не поставить того, кого любить, в положення божевільної, одержимої колишньої дівчини. Якби колишній коли-небудь дійсно відчував до мене любов, він би не змусив мене пройти через це. Ми б розібралися як дорослі.

Причина, по якій колишній розлучився зі мною, була незначною. Я не збираюся звертати на неї увагу. Знаю, що справа в тому, що він пішов, бо не любив мене.

Якби він просто це визнав, то я б відмовилася від спроб повернути його, і ми могли б уникнути цієї непотрібної драми. Це все, що мені дійсно було потрібно.

Поки я думала, що він любить мене, то вірила, що все можна виправити. Може, якби я просто намагалася, все могло б повернутися на круги своя. Ми могли б бути щасливі.

Як тільки я зрозуміла, що він мене не любить, я більше не захотіла бути з ним. Це те, що вам потрібно зрозуміти”.

Чоловік, який пішов від вас, не любив. Люди не руйнують те, що люблять. І це боляче і нелегко прийняти. Це не означає, що з вами або з ним щось не так. Це означає, що ви не підходите один одному. Якщо немає любові, немає за що боротися.

Проблема в тому, що ми плутаємо любов з пристрастю.

Дівчина, яка розповіла цю історію, за її словами, ніколи не відчувала себе так, як з тим чоловіком: «Він цілував мене, ніби жадав цього. Начебто це був останній раз, коли ми бачилися. Те, як він спирався лобом об мій між поцілунками. Як він не міг відірвати від мене своїх рук. Він змушував мене відчути себе особливою. Наче я єдина дівчина в світі для нього. Начебто він потребував мене всіма фібрами душі».

Ось чому вона стала так була безбожно одержима ним і плутала його пристрасть з почуттям любові.

«Я думала, що це тільки для мене, що це саме його почуття до мене викликали таку віддачу. Правда в тому, що він цілує кожну дівчину так. Це просто те, ким він є. Він пристрасно цілується. Він пристрасний хлопець. На жаль, ця пристрасть ніколи не викликала любові, яка б горіла для мене так, як я хотіла. Це реальність, яку я тепер розумію, і ця ясність допомогла мені рухатися далі від усього цього безладу».

У багатьох з нас є це романтичне уявлення, що ми повинні мати це божевільне, магнітне тяжіння до людини, з якою повинні бути. Що любов без пристрасті – не справжня, це не «зв’язок душі». Справа в тому, що справжня любов часом може бути нудною, але це не робить її менш реальною.

Не витрачайте свій час, намагаючись виправити зіпсовані стосунки з колишнім, який погано дбав про вас. Не страждайте тільки тому, що боїтеся, що ніколи не знайдете цей зв’язок знову.

Замість цього витратьте час, приймаючи те, що він не любить і якщо ви відсторонитеся, то все буде в порядку. Без нього все буде добре. Ви можете і так бути щасливою.

Але ви ніколи не будете щасливі, якщо вас поглинають думки про те «що могло б бути» і занепокоєння на тему «що ви могли б зробити по-іншому».

Відповіді прості. Ви не могли б зробити нічого по-іншому, і це б більше не тривало. Тому що він не любив. Якби він любив, то був би поруч і ніколи не пішов.

«Я ділюся цим в надії, що це завадить комусь іншому стати божевільною колишньою дівчиною і пройти через місяці або навіть роки психологічних мук. Я сподіваюся, що ви будете робити краще для себе. Якщо він порве з вами, прийміть остаточне рішення раз і назавжди. Якщо він пише повідомлення і хоче вас бачити, не відповідайте. Не з’ясовуйте стосунки.

І заради всього святого, не пишіть йому, не лізьте до нього під квартиру, не шукайте його на Facebook, і ні в якому разі не переслідуйте його нову любов.

Знайдіть інший шлях або іншу людину, щоб заповнити свій час. Ви подякуєте мені (і собі) за це пізніше“.

За матеріалами