7 способів підсилити близькість в стосунках
Психологія

7 способів підсилити близькість в стосунках

Багато пар не розуміють, що секрет їх стосунків в рівні їх близькості. А близькість потрібно посилювати постійно, не тільки на початку. Потрібно взяти ту іскру, яка сталася між вами при знайомстві та розпалити її в велике багаття, в яке потім потрібно постійно підкидати дрова. Чим довше ви разом, тим більше зусиль потрібно для підтримання близькості.

Тому що саме близькість допоможе вам подолати безліч проблем. Чим ближче ви один з одним, тим більше ймовірно, що у вас буде єдине бачення у вирішенні якихось питань.

1. Вчіться давати без очікувань.

Діліться якомога більше зі своїм партнером, не чекаючи нічого у відповідь. Хороше роблять не для того, щоб отримати щось, а щоб дати тому, кого любиш.

2. Знайдіть красу в звичайному.

Побут вбиває романтику. Але без побуту нікуди. Ось чому потрібно навчитися бачити прекрасне в звичайному. Потрібно полюбити ваш побут.

3. Визнайте, хто ви є насправді.

Будьте собою. Не намагайтеся бути кимось іншим. Не носіть маски. Не піддавайтеся себе цензурі. Частина близькості в тому, щоб показувати партнеру себе такою людиною, якою ви є. І його приймати таким.

4. Навчіться бути на самоті.

Близькості сприяє незалежність кожного партнера, як би суперечливо це не звучало. Вам потрібно навчитися бути на самоті, щоб партнер не відчував тиск і відповідальність за ваше щастя і комфорт, навіть якщо він хоче все це забезпечувати.

5. Будьте готові до складних розмов і суперечок.

Щоб створити близькість, потрібно вміти обговорювати важливі теми. І це можуть бути незручні розмови. Але щоб вони стали зручними для обговорення, їх потрібно проводити – саме так і створюється близькість.

6. Зрозумійте, що партнер – не ваша друга половинка.

Ви не можете очікувати, що життя набуде сенс і ви відчуєте себе цілісною людиною, коли ви знайдете любов. Щастя і відчуття цілісності потрібно знайти в собі.

7. Перестаньте намагатися змінити партнера.

Прийміть людину такою, як вона є. Навчіться любити безумовно. Ви повинні бути задоволені своїм партнером з самого початку. Не ставтеся до нього як до проекту. Ви не повинні рятувати його від того, який він зараз. Ви просто повинні навчитися любити його – всього його, а не тільки ті частини, які зручно любити.

За матеріалами