Торт часто вимагає дорогих продуктів, але ми зробимо його з простих. Усередині сметана, згущене молоко і груша
Кулінарія

Торт часто вимагає дорогих продуктів, але ми зробимо його з простих. Усередині сметана, згущене молоко і груша

Торт прийнято вважати святковим частуванням, що вимагає закупівель дорогими інгредієнтами. Але для цього рецепту потрібно найпростіші й не дуже дорогі. Вони зазвичай вже є в майже в будь-якому холодильнику.

Торт виходить дуже ніжним і пишним. Яскрава грушева начинка в поєднанні з ніжним кремом зі згущеного молока просочує коржі, роблячи торт таким соковитим і смачним, що свята чекати не захочеться.

Для тісту візьмемо 5 яєць, 200 грамів цукру, 170 грамів борошна, 100 грамів волоських горіхів, 50 грамів кукурудзяного крохмалю, чайна ложка розпушувача і щіпка солі. На крем піде 600 грамів сметани і 250 грамів вареного згущеного молока.

Для начинки буде потрібно одна груша, 1 столова ложка цукру, 1 чайна ложка вершкового масла, щіпка лимонної кислоти, а також 1 столова ложка меду і 0,5 чайної ложки кориці за бажанням.

Приготування:

Почнемо з тіста.

Розбиваємо в миску яйця, сипемо трохи солі і одну хвилину збиваємо міксером. Всипаємо цукор і продовжуємо все збивати до твердих піків. Тепер насипаємо в сито борошно, розпушувач і крохмаль, а потім просіваємо суміш в миску до збитих яєць. Перемішуємо тісто вінчиком або ложкою. Залишилося додати попередньо потовчені горіхи.

Підготуємо форму для запікання, змастивши її маслом і присипавши зверху борошном.

Фома у нас діаметром 22 сантиметри, її вистачить на 4 коржа. Викладаємо у форму тісто і відправляємо в духовку на 40 хвилин при 170 градусах.

Готову бісквітну основу обертаємо в харчову плівку і прибираємо в холодильник на пару годин – саме є час підготувати і начинку.

Грушу чистимо від шкірки і кісточок, потім нарізаємо дрібними кубиками.

У сковороді розтоплюємо масло, додаємо цукор, лимонну кислоту і, за бажанням, корицю з медом (вони додадуть аромату торту). Все перемішуємо і смажимо до повного розплавлення цукру.

Потім викладаємо в сковороду грушу і смажимо 3 хвилини.

На деякий час відставляємо в сторону і беремося за крем.

У чашу викладаємо згущене молоко зі сметаною і добре збиваємо міксером.

За цей час бісквітна основа вже охолола і можна розрізати її на коржі. Виступаючу шапку зрізаємо для посипання, а решту основу ріжемо на 4 коржа.

Тепер залишилося просто зібрати торт разом. На дно форми для торта кладемо перший корж, рівномірно виливаємо на нього крем і кладемо наступний корж. Знову виливаємо крем, а зверху половину начинки. З наступним коржем чинимо так само, а на останній виливаємо крем і прибираємо торт в холодильник до застигання.

Коли торт захолоне, дістаємо його з форми і обмазуємо борти кремом. Прикрашаємо торт, посипаючи його паніруванням з перебитою в блендері шапкою коржів.

За матеріалами