Мова тіла, яка завжди вам скаже правду про стосунки
Психологія

Мова тіла, яка завжди вам скаже правду про стосунки

Стосунки тільки починаються: сором’язливі погляди, боязкі спроби взяти за руку, обійняти… Або навпаки — ви не перший рік разом, але чомусь вона ухиляється від обіймів і відводить погляд.

Ми підкажемо, як без слів зрозуміти, що відбувається у ваших стосунках.

Все добре — ви подобаєтеся один одному

1.

Ви помічаєте, що ваш партнер зустрічається з вами поглядом і затримує його на частку секунди довше, ніж це прийнято. Якщо через деякий час прийом повторюється, не сумнівайтеся — ви йому подобаєтеся.

2.

Якщо в розмові або на прогулянці ваш партнер весь час намагається повернутися до вас корпусом — це очевидна ознака зацікавленості. І навіть коли він закине ногу на ногу — носок взуття обов’язково буде направлений до вас.

3.

Якщо жінка відчуває почуття симпатії, то вона, навіть несвідомо, подається ближче і вирівнюється, таким чином виставляючи свою фігуру в найкращому світлі.

4.

Чоловіки ж в такому випадку намагаються здаватися більшими й зухвалішими. Випрямляються, ставлять «руки в боки», розгортають лікті. При розмові можуть спертися рукою до стіни на рівні вашого плеча, щоб заволодіти особистим простором.

5.

Якщо ви стали помічати, що ваші руки занадто часто торкаються (навіть якщо для цього немає очевидного приводу) або на вашому одязі з’явилося обурливе число «волосонок», які обов’язково потрібно забрати, — це явна ознака того, що в плані симпатії зараз все дуже і дуже добре.

6.

Буває так, що ви помічаєте, що чоловік розповів жарт в компанії і першою справою пильно дивиться на вас, на вашу реакцію. Це один з найбільш очевидних ознак симпатії — адже для кого старався?

7.

Чоловіки перестають посміхатися «у весь рот» десь у віці 5-6 років. Якщо ви помічаєте, що поруч з вами чоловік сяє голлівудською посмішкою, то це може означати тільки одне, стверджує психолог Патті Вуд, — що він по-справжньому щасливий.

8.

Якщо ви помічаєте, що чоловік став жестикулювати і використовувати інтонації, схожі з вашими, — не обов’язково, що ви стали його новим кумиром або він вас хоче подражнити. Швидше за все, ви просто йому подобаєтеся і він копіює жести підсвідомо.

Щось йде не так, потрібно поговорити

1.

Ви намагаєтеся щось сказати партнерові, але весь час вам ніби «незручно» говорити — він не повернутий до вас, уникає погляду в очі і весь час намагається відійти трохи подалі. Все це — безумовна ознака проблем і антипатії.

2.

Якщо ваша друга половинка стала ухилятися від обіймів, поцілунків стали швидкими і формальними, а коли ви засинаєте разом, то він/вона повертається до вас спиною, зігнувшись у позу ембріона, — все це вкрай тривожний дзвінок для ваших стосунків.

3.

Якщо на ваш жарт ви помічаєте нещиру, натягнуту посмішку (і в принципі будь-яка ваша ініціатива супроводжується досить млявим ентузіазмом) — це означає, що ви не особливо цікаві співрозмовнику і не варто витрачати на нього свої сили.

4.

Всі тілесні «блоки» під час діалогу: руки, схрещені на грудях, нога за ногу — це привід насторожитися — чи все гаразд у ваших стосунках. Також варто звернути увагу, якщо партнер говорить уривчасто, голос звучить глухо, а погляд опущений.

Варто насторожитися, якщо чоловік не дотримується елементарних правил етикету: не відкриває перед вами двері, не пропускає вас вперед. Те ж і з дівчиною — заговорюючись по телефону, вона забуває про вас.

5.

Якщо під час прогулянки ви відстали, а ваш партнер навіть не оглядається і не уповільнює крок — швидше за все, в його особі ваші почуття йдуть.

6.

Люблячим людям властиво виявляти турботу про свого обранця. Якщо ж замість снимання ворсинок з одягу або пригладжування волосся він/вона обмежується інформуванням: «У тебе волосся розтріпалося», — варто задуматися про гармонійність ваших стосунків.

Проте варто пам’ятати, що будь-які подібні «симптоми» — це не вирок. Це всього лише сигнали дисбалансу у стосунках, які дуже важливо помічати, щоб вміти вчасно виправити ситуацію!

Джерело: tutkatamka.com.ua