Наше тіло весь час говорить з нами – ось тільки б знайти час його послухати…
Психологія

Наше тіло весь час говорить з нами – ось тільки б знайти час його послухати…

Чудова стаття з психосоматики! Це навіть якийсь “словник тіла”, прочитавши який ви почнете відчувати і розуміти його набагато краще.

Я вірю в те, що ми самі створюємо так звані хвороби в нашому тілі. Тіло, як і все інше в нашому житті, – не що інше, як пряме відображення наших переконань. Наше тіло весь час говорить з нами – якби ми тільки знайшли час послухати… Кожна клітина тіла реагує на кожну нашу думку і кожне слово.

Тривалий образ думок і слова визначають поведінку тіла. У людини з сумним обличчям явно невеселі думки. В цьому відношенні цікаві обличчя людей похилого віку. Вони – пряме відображення їх способу мислення протягом усього їхнього життя.

У цій книзі я привожу повний список метафізичного діагнозу і ментальних причин багатьох хвороб. Це вірно приблизно на 90-95%.

ГОЛОВА демонструє нас самих.

Це те, що ми показуємо світу. Нас впізнають по голові. Коли щось не в порядку з головою, це означає, що щось не в порядку з нами.

ВОЛОССЯ демонструє силу.

Коли нам дуже страшно, ми створюємо «сталевий ремінь», який зазвичай починається в плечових м’язах, а потім йде до голови, а іноді до очей. Волосся проростає через волосяний мішечок. Коли ми створюємо велику напругу в черепній коробці, ці мішечки автоматично закриваються і волосся починає відмирати і випадати. Якщо напруга постійно триває і череп розслаблений, волосся перестає рости. Результат – лисина.

ВУХА демонструють символ здатності слухати і чути.

Коли у людини проблеми з вухами, це означає, що в її житті відбувається щось таке, що вона навідріз відмовляється чути. Біль у вухах – це приклад найвищого роздратування щодо того, що ви чуєте. У дітей часто бувають болі в вухах. Їм, бідним, доводиться вислуховувати вдома все те, що їм не хочеться чути. Висловлювати свій гнів дитині заборонено, а так як вона практично не в силах що-небудь змінити, то ця неможливість і призводить до болю у вухах. Глухота є довгим – можливо триваючим все життя – небажанням когось слухати. Зверніть увагу: коли ми бачимо одного партнера зі слуховим апаратом, інший говорить без зупинки.

ОЧІ говорять про можливість бачити.

Коли у нас проблеми з очима, це зазвичай означає, що ми відмовляємося що-небудь бачити – чи в нас самих, чи в своєму житті. Коли я бачу маленьких дітей в окулярах, я знаю: щось не в порядку вдома, вони в прямому сенсі відмовляються на щось дивитися. Якщо вони не в силах змінити домашню ситуацію, то вони буквально розсіюють свій зір, з тим, щоб очі втратили здатність бачити ясно.

ГОЛОВНІ БОЛІ відбуваються, коли ми себе почуваємо неповноцінними.

Наступного разу, коли у вас заболить голова, зупиніться на хвилинку і запитайте себе, де ви себе почуваєте приниженим і чому. Пробачте себе, нехай це почуття піде, і ваш головний біль зникне.

МІГРЕНІ створюються людьми, які хочуть бути досконалими, а також тими, у кого накопичилося багато роздратування в цьому житті.

ШИЯ І ГОРЛО дуже цікаві.

Шия – це здатність до гнучкості мислення, здатність побачити іншу сторону питання і зрозуміти точку зору іншої людини. Коли у нас проблеми з шиєю, це означає, що ми вперто і відмовляємося бути більш гнучкими.

Горло демонструє нашу здатність постояти за себе, попросити того, чого ми хочемо. Проблеми з горлом виникають від почуття, що ми «не маємо права», і від відчуття власної неповноцінності. Хворе горло – це завжди роздратування. Якщо йому супроводжує застуда, то, крім цього, ще й замішання.

Ларингіт зазвичай означає те, що ми такі злі, що буквально не можемо говорити. Горло, крім того, являє собою ділянку організму, де зосереджена вся наша творча енергія. Хвороби, пов’язані з гландами і щитовидкою, свідчать про те, що в творчому сенсі вам не вдалося зробити те, що б ви хотіли. Саме в області горла насамперед відбуваються наші зміни. Коли ми опираємося змінам, у нас найчастіше з’являються проблеми з горлом. Зверніть увагу на те, як ми іноді починаємо кашляти ні з того, ні з сього. Або хто-небудь інший починає кашляти. Що саме йдеться в цю хвилину? На що ми реагуємо? Може бути це впертість, опір або свідоцтво того, що ми в процесі зміни?

СПИНА являє собою систему підтримки.

Проблеми зі спиною вказують на те, що ви відчуваєте недостатньо підтримки. Занадто часто ми думаємо, що нас підтримує сім’я і друзі. Насправді ж це підтримка Всесвіту і самого Життя.

Проблеми з верхньою частиною спини – сигнал недостатньою емоційної підтримки: «Мій чоловік (коханий, друг) не розуміє і не підтримує мене». Середня частина спини має пряме відношення до почуття провини. Чи боїтеся ви того, що у вас ззаду, або ховаєте щось там? Чи немає у вас відчуття, що хтось вдарив вас в спину?

Чи переживаєте ви весь час про свої гроші? Яка у вас ваша грошова ситуація? Вона може бути джерелом проблем з нижньою частиною спини.

Легені – це здатність брати і давати життя. Проблеми з легенями зазвичай виникають через наше небажання або страх жити повним життям, або від того, що ми вважаємо, що у нас немає права жити в повну силу. Ті, хто багато курять, зазвичай заперечують життя. Вони приховують за маскою почуття свою неповноцінність.

ГРУДИ – уособлення материнства.

Коли виникають проблеми з молочними залозами, це означає, що ми буквально душимо своєю увагою іншоу людину, річ або ситуацію. Якщо має місце рак грудей, це додатково ще і накопичена образа або злість. Забудьте про страх і знайте, що в кожному з нас активний і діючий розум Всесвіту.

СЕРЦЕ, звичайно, символізує любов, а КРОВ – радість.

Коли у нас в житті немає любові і радості, то серце буквально стискається і стає холодним. В результаті кров починає текти повільніше і ми поступово йдемо до анемії, склерозу судин, серцевих нападів (інфаркту). Ми настільки іноді заплутуємося в життєвих драмах, які самі собі створюємо, що зовсім не помічаємо радості, яка нас оточує. Золоте серце, холодне серце, чорне серце, любляче серце – а яке у вас серце?

ШЛУНОК переробляє, перетравлює все нові ідеї та ситуації.

А що і кого ви можете «переварити»? Коли у нас проблеми зі шлунком, це зазвичай означає, ми не знаємо, як асимілювати нову життєву ситуацію. Нам страшно. Багато з нас пам’ятають час, коли пасажирські літаки тільки почали літати. Для нас це була новиною – ідея польоту в небо, і нам було надзвичайно важко асимілювати її в нашому мозку. На кожному сидінні були пакети, які виручали нас, якщо нам ставало погано. І ми майже завжди ними користувалися. Зараз же, через багато років, хоча пакети надаються як і раніше, ними ніхто не користується. Ми, нарешті, асимілювали ідею польоту.

Виразка шлунка – це більш ніж просто страх, почуття, що ми недостатньо гарні чи повноцінні. Ми боїмося, що недостатньо хороші для своїх батьків, босів, вчителів і т.д. Ми буквально не можемо переварити того, що ми з себе представляємо. Ми раз у раз намагаємося догодити іншим. Неважливо, яку посаду ви займаєте на роботі, у вас може зовсім бути відсутнім почуття власної гідності. Відповідь на дозвіл такої проблеми – любов. Люди, які люблять і поважають себе, не мають виразок. Будьте ж ніжною і уважною до дитини всередині вас. І завжди підтримуйте і поважайте її.

Камені в жовчному міхурі символізують накопичені гіркі думки, а також гордість, яка вам заважає позбутися них.

Спробуйте наступну вправу: говоріть собі постійно: «Я з радістю відпускаю своє минуле. Життя прекрасне і я теж».

Проблеми з сечовим міхуром, заднім проходом, статевими органами відбуваються через збочені ідеї про наші тіла і функції, які вони виконують. Кожен орган нашого тіла – це чудове відображення самого життя! Ми ж не думаємо, що життя брудне і грішне. Чому ж ми так думаємо про статеві органи? Задній прохід так само прекрасний, як і вуха. Без заднього проходу ми були не в змозі звільнитися від шлаків і загинули б дуже швидко. Кожна частина нашого тіла і кожна функція, яку вона виконує, абсолютно нормальна, природна і прекрасна. Наші статеві органи були створені для задоволення. Заперечувати цей факт – значить створювати біль і покарання. Сеkс прекрасний і для нас абсолютно нормально займатися ним, так само, як їсти і пити.

Коли ми видалимо провину сексуальності з нашої свідомості і навчимо людей любити і поважати себе і, отже, інших, тільки тоді вони автоматично стануть жити в ім’я вищого – Добра і Радості. У нас у всіх так багато проблем з сексуальністю через нашу самоненависть і огиду. Тому ми погано ставимося і до себе і до інших. Недостатньо давати в школах сексуальну освіту. Нам необхідно, на більш глибокому рівні, дозволити дітям зрозуміти, що їх тіла, статеві органи і сексуальність створені для радості.

Яєчники уособлюють творчу енергію.

Проблеми з ними – невиражені творчі можливості.

НОГИ несуть нас по життю.

Проблеми з ногами свідчать про страх просуватися вперед або небажання рухатися в певному напрямку. Наші ноги нас везуть, тягнуть, а на них сидять великі, жирні, повні дитячих образ стегна. Небажання діяти часто проявляється в серйозні проблеми з ногами. Варикозні вени – це або будинок, або робота, які ви ненавидите.

Нещасні випадки зовсім не “випадки”

Як і все інше в нашому житті, ми їх створюємо. Зовсім не треба собі говорити: «Хочу, щоб зі мною стався нещасний випадок». Ми просто створюємо систему розумових переконань, яка може залучити нещасний випадок. З деякими з нас постійно трапляється щось, а інші проживають життя без однієї подряпини. Нещасні випадки – це вираз роздратування і образи. Вони є виразом безвиході і повної несвободи людини заявити про свої почуття. Нещасні випадки – це також повстання проти представника влади. Ми так сердимося, що хочемо когось вдарити, а замість цього вдаряємо самих себе. Коли ми сердимося на самих себе, відчуваємо себе винуватими, коли ми буквально шукаємо собі покарання, воно приходить у формі нещасного випадку.

На перший погляд ми лише невинні жертви нещасного випадку. Нещасний випадок дозволяє нам звернутися за допомогою і співчуттям до інших. Нам омивають рани і доглядають за нами. Часто ми змушені лежати в ліжку, іноді протягом довгого часу. І ми стогнемо від болю. За допомогою болю наше тіло підказує нам, над чим в житті нам потрібно ще попрацювати. Розмір болю вказує, наскільки жорстоко ми хотіли покарати себе.

Ревматизм – хвороба, придбана від постійної критики себе та інших.

Люди з ревматизмом зазвичай привертають до себе людей, які їх постійно критикують. Це відбувається через їх власне переконання, що вони повинні критикувати інших. На них лежить прокляття – це їх бажання постійно бути «досконалістю», з будь-якими людьми, в будь-якій ситуації. Їх ноша справді нестерпна.

Астма. Людині з астмою здається, що у неї немає права дихати самому.

Діти-астматики – це, як правило, діти з високорозвиненою совістю. Вони за все беруть провину на себе. Іноді їм допомагає зміна місця проживання, особливо якщо вся сім’я не їде з ними. Зазвичай діти-астматики одужують. Цьому сприяє школа, нові життєві ситуації, коли напад повторюється, як ніби хтось натиснув на кнопку.

Рак – хвороба, викликана глибокою накопиченою образою, яка в буквальному сенсі починає поїдати тіло.

У дитинстві відбувається щось, що підриває нашу віру в життя. Цей випадок ніколи не забувається, і людина живе з почуттям величезної жалості до себе. Їй важко часом мати довгі, серйозні взаємини. Життя для такої людини складається з нескінченних розчарувань. Почуття безвиході та безнадії переважає в її свідомості, їй легко звинувачувати інших за свої проблеми. Люди, які страждають від раку, дуже самокритичні. Як я переконалася на власному досвіді, придбане уміння любити себе і приймати себе такою, яка ти є, виліковує рак.

Зайва вага – не що інше, як потреба в захисті.

Ми шукаємо захист від болю, критики, сексуальності, образ і т.д. Великий вибір, чи не так? Я ніколи не була товстою, проте на власному досвіді переконалася, що коли я себе відчуваю невпевнено і взагалі недобре, я автоматично гладшаю на кілька кілограм. Коли загроза зникає, надлишок ваги зникає теж. Боротися зі світом – марна трата енергії і часу. Як тільки ви припиняєте чинити опір, ваша вага тут же нормалізується. Довіра до себе, до самого процесу життя, утримання від негативних думок – ось способи схуднути.

Біль будь-якого походження, на мою думку – свідоцтво почуття провини.

А вина завжди шукає покарання, покарання ж, в свою чергу, створює біль. Хронічний біль походить від хронічного почуття провини, так глибоко похованого в нас, що ми часто про нього навіть і не знаємо. Вина – марна почуття. Це почуття ніколи нікому не допомагає, воно ж не в силах змінити ситуацію. Так що випустіть себе з в’язниці.

Операція (будь-яка).

Втручання хірурга необхідно, наприклад, при травмах рук, ніг, з тим, щоб людина могла сконцентрувати свою увагу на одужанні і на тому, щоб це більше не повторилося. У медицині сьогодні багато прекрасних лікарів, які повністю присвятили себе наданню допомоги людям. Все більше і більше лікарів починають лікувати, застосовуючи холістичні методи. І все ж більшість наших медиків не хочуть мати справу з причинами хвороб, а лікують лише симптоми і наслідки. Вони це роблять двома способами: або отруюють ліками, або ріжуть. Хірурги ріжуть і, якщо ви звернетеся до хірурга, він, звичайно, буде рекомендувати операцію. Якщо у вас немає вибору, приготуйтеся, будь ласка, до неї, з тими думками, щоб ви швидко і без ускладнень одужаєте.

Одній моїй знайомій довелося робити термінову операцію. Перед операцією вона розмовляла з хірургом і анестезіологом. Вона попросила їх включити під час операції приємну легку музику і звертатися один до одного і до неї тільки в м’яких тонах. Медсестра робила те ж саме після операції. Операція пройшла чудово і моя знайома одужала в рекордний термін. Після операції слухайте весь час музику, яку ви любите, і говоріть постійно сама собі: «Я швидко видужую. З кожним днем ​​я відчуваю себе краще і краще».

Пухлини – помилкові нарости.

Устриця бере маленьку піщинку і будує навколо неї тверду і блискучу оболонку, з тим, щоб захистити себе. Ми кличемо піщинку перлиною і захоплюємося її красою. Ми, як устриця, беремо струмінь образи і носимося з нею, поки вона не перейде в пухлину. Я називаю це «прокручуванням старої плівки».

Я переконана, що пухлини у жінок в матці, яєчниках і т.д. від того, що вони беруть емоційний біль, який відбувся в результаті удару по їх жіночності, і носяться з ним все життя до виникнення пухлини. Я називаю це просто: «Він мене сильно образив».

Якщо ваші взаємини з кимось закінчуються, це зовсім не означає, що з вами не все в порядку, і це зовсім не доводить, чого ми насправді варті.

Справа зовсім не в тому, що з нами відбувається в цьому житті, а в тому, як ми на це реагуємо.

Ми, всі без винятку, несемо 100-відсоткову відповідальність за все, що з нами відбувається.

За матеріалами