“Свято наближається!”: ТОП-10 ідей декорування оселі до Нового року
Ідеї для дому

“Свято наближається!”: ТОП-10 ідей декорування оселі до Нового року

Словами відомої реклами вже пора таки сказати, що “Свято наближається!”, а отже пора подумати і про новорічний декор власного будинку. Ялинка, гірлянди, сніжинки та ароматичні свічки – все це ті маленькі деталі, які додають святам атмосфери та затишку і перетворюють буденну кімнату на казкове місце, звідки нікуди не хочеться виходити (особливо коли за вікном мете сніг, а мороз пробирає до кісточок).

Ідеї декорування оселі на Різдво та Новий Рік

Ми зібрали для Вас топ-10 ідей декорування оселі до Різдва та Нового року – беріть на замітку і приступайте до діла. Ми ж знаємо, що радість приносить не лише готовий, прикрашений до свят дім, а й сам процес цього прикрашання.

Отож, озброюйтесь знаннями і приємного вам декорування та веселих свят!

1. Різдвяна класика

(червоний та зелений кольори в новорічному декорі)

Червоний та зелений кольори обов’язково асоціюються з Різдвом. Ще з 17 ст, відколи в Європі почали прикрашати ялинку до Різдва, ці кольори стали домінуючими в декорі: зелена ялинка, червоні яблука, якими зазвичай прикрашали деревце, ну і звісно ж, різдвяник (або, як звикли казати ботаніки, – пуансетія) – вічнозелена рослина, що в період Різдва цвіте яскраво-червоними квітками.

А ще, згадайте, якого кольору костюм у Санти чи традиційна різдвяна цукерка у вигляді вигнутої палички? Отож-бо.

Ці кольори – вічна класика Різдва, а тому сміливо декоруйте оселю в такому стилі – і не прогадаєте.

Такий стиль декору на Різдво не тільки красивий, а й досить практичний. Різдвяні прикраси будуть слугувати вам не один рік, адже червоний та зелений з моди точно не вийдуть і на Різдво будуть актуальними завжди.

Найпростіший варіант декорування в такому стилі – це підібрати в червоно-зеленій колірній гамі ялинкові прикраси. Не забувайте про традиційний різдвяник (згодиться навіть штучний, що більш практичніше, адже тоді він не потребуватиме особливого догляду). Ну і звісно ж гірлянди, бантики, ароматичні свічки, скатертина на столі і навіть подушки – для повної гармонії усе має бути витримане в одному стилі.

2. Тільки природна краса

(новорічний декор із натуральних елементів)

Зараз на піку популярності в декорі перебуває натуральність – натуральні матеріали та тканини, живі рослини, природні відтінки, словом декор, максимально наближений до живої природи.

Такі тенденції можна вдало обіграти і в новорічному дизайні. Згодиться все, що знайдете в парку, лісі чи у власному саду – гілочки дерев, шишки, жолуді та горіхи і звісно ж, жива ялинка.

Можна пофантазувати і створити цікаву композицію з шишок та ялинкових гілочок, сплести вінок на двері чи зробити гірлянду на вікно. Для ялинки можна придбати (або зробити самому) новорічні прикраси з дерева та глини, горіхів, шишок, сушених ягід та фруктів. Та й саму ялинку, замість зрубаного деревця, можна зробити з сухих гілок дерев. Словом, політ фантазії і любов до природи – це все, що потрібно для вдалого новорічного декору у стилі naturale.

3. Більше світла!

(новорічний декор дому гірляндами та ліхтариками)

Яскраві блимаючі вогники завжди додають святковості та настрою будь-якому новорічному декору. А що, як зробити гірлянду не додатковим елементом до новорічних прикрас, а основою всього декору?

Сьогодні вибір гірлянд та ліхтариків нереально великий – від найрізноманітніших кольорів до вигадливих форм і розмірів. Простими лампочками вже нікого не здивуєш. Як щодо скляної баночки з лампочками? Чи вигадливих снігових кульок, які світяться зсередини?

Ліхтарики, гірлянди, прикраси, які світяться та блимають – тут підійде все. Однак головне не переборщити, бо інакше вікно вашої кімнати буде видно з космосу 🙂

Найкращий варіант – обрати одну – дві красиві гірлянди, повісити їх на ялинку, вікно чи над ліжком і прикупити декілька цікавих свічників з ароматичними свічками. Старайтеся, аби гірлянди світили одним кольором – зараз в моді золотий, білий або класичні для Різдва червоний чи синій.

4. Золото завжди в тренді

(новорічний декор у золотому кольорі)

Золотий – колір розкоші та достатку. І як для святкування Нового року – досить таки символічний. Бо хто ж не побажає собі достатку в Новому році? Декорування оселі до свят у всеможливих відтінках золотого – досить красивий варіант, однак пам’ятайте, коли вчасно спинитися і не переборщити – принаймні, щоб без золотих унітазів 🙂

А взагалі, для такої ідеї необхідно обрати ялинкові прикраси у золотистих відтінках – матові, глянцеві, з блискітками і без, золотисті бантики теж згодяться. Якщо пощастить, можна підшукати і відповідний текстиль – наволочки чи покривало.

Ну і звісно, приділіть увагу деталям – підсвічники, скатертина чи серветки на столі, гірлянда, новорічний вінок – старайтесь у всьому притримуватися обраного стилю.

Корисна порада: для більшої гармонії кольорів, золотий можна “розбавити” білим та сріблястим.

5. Монохромне Різдво

(новорічний декор у чорно-білих кольорах)

Одвічна класика декору – монохром. Чорно-білий залишатиметься актуальним у всі часи – елегантна класика, яку не перевершить ніщо. З монохромом можна так само поекспериментувати і спробувати створити оригінальний різдвяний декор. Виглядатиме він елеганто, досить нестандартно і в той же час стильно.

Можете підшукати чорно-білі прикраси на ялинку, доповнити їх бантиками у цій колірній гамі і звісно ж, приділіть увагу деталям – чорно-біла скатертина або декоративні свічки довершать ваш декор.

6. Новий рік у стилі хюґе

(різдвяний декор дому у скандинавському стилі)

Дуже модне сьогодні слово “хюґе” може стати чудовою ідеєю для вашого новорічного декору. Про хюґе зараз говорять багато, однак для тих, хто ще не в темі – хюґе це скандинавське слово, яке означає настрій затишку та комфорту. Варто трішки погуглити і про хюґе можна дізнатися масу всього – адже це не просто стиль, а свого роду філософія життя, однак зараз вдаватися деталі цієї філософії не будемо.

Що ж стосується новорічного декору, то тут усе повинно бути максимально затишним – у всіх сенсах. М’які теплі пледи, багато ароматичних свічок, аромат гарячого шоколаду, приглушене світло ламп – усе це можна сміливо вважати хюґе.

В такому декорі домінують природні матеріали та натуральні кольори – переважно білий та сірий. А ще багато дерева, свічок і обов’язково – затишку.

7. Цукерок багато не буває!

(або як прикрасити дім на Новий рік солодощами)

Для солодкоїжок ідеальним буде Різдво з солодощами, а тому нічого кращого, ніж декор із цукерок та пряників, для них годі й придумати.

Прикрашайте ялинку та подарунки різними смаколиками, зробіть гірлянду з сушених апельсинів та грейпфрутів чи імбирних пряників, а на вікно можна повісити новорічні карамельки. І не забудьте про ароматні палички кориці!

8. White Christmas

(різдвяний декор в білих та срібних тонах)

У знаній всім пісні Бінг Кросбі співав: “I’m dreaming of a white Christmas” (Я мрію про біле Різдво). Декор у такому стилі точно подарує незабутнє свято. Колір, який уособлює зиму та сніг – магічний білий у поєднанні зі срібним створить атмостферу зимової казки у вашому домі.

Можна придбати штучну білу чи сріблясту ялинку, або новорічні прикраси в таких кольорах, білі гірлянди і свічки. Поексперементуйте зі штучним снігом – прикрасьте гілки ялинки чи намалюйте графіті на вікнах.

Різдвяний декор в білих та срібних тонах впишеться практично в будь-який інтер’єр та й актуальним залишатиметься не один рік, а тому гроші на прикраси не будуть витрачені даремно.

9. Хенд-мейд

(декорування оселі на Різдво саморобними прикрасами)

В останні роки хенд-мейд став настільки популярним, що став поступово витісняти всі магазинні вироби та фабричний “ширпотреб”. Унікальні новорічні прикраси, зроблені своїми руками, в які закладено любов та власні старання, не зрівняються з купленими ялинковими іграшками та бездушними вінками.

Тут головне – мати вдосталь часу та фантазії. Ролики на YouTube та DIY-поради в Інтернеті зараз знайти нескладно – вводите в пошуку і отримуєте тисячі ідеї для новорічного декору своїми руками.

10. Різдво по-українськи

(різдвяне декорування дому в етно стилі)

Ну, і звісно ж, як без традиційного українського Різдва – з кутею, вишитим обрусом і основним атрибутом цього свята – дідухом. Якщо ви прихильник етно стилю або ж скучили за тим справжнім, знайомим ще з дитинства Різдвом – коли качалися долівкою, вкритою сіном, у теплій бабусиній хаті і неодмінно їли усі 12 святвечірніх страв, – тоді сміливо відтворюйте все у власному новорічному декорі

Вишита скатертина, власноруч зв’язаний із соломи дідух, прикрашений яблуками, горіхами та кольоровими стрічками і глиняний посуд на столі перенесуть вас у далекі часи, коли Різдво в Україні святкувалося саме в такому інтер’єрі.

Новорічний декор в етно-стилі не обов’язково мусить відповідати всім канонам давнього українського Різдва. Ви можете прикрасити ялинку чи повісити новорічну гірлянду – словом, вносити, за бажання, свої корективи.

Джерело