5 речей, які тягнуть вас вниз
Психологія

5 речей, які тягнуть вас вниз

Іл.: Lisa Aisato

1. Звичка не стримувати обіцянки

Як правило, багато хто стримує слово, дане іншим, але чомусь ми забуваємо про себе. Щодня ми даємо собі купу обіцянок: від бігу вранці до зміни роботи. Проте виконуємо лише малу частину цього списку. Справа в тому, що в момент обіцянки ми емоційно вже досягаємо поставленої мети та кидаємо її на самому початку. Далі ми поступово забуваємо про неї, і це стає нормою: ми втрачаємо контроль над власним розумом.

Психологи для позбавлення подібної звички радять якнайчастіше нагороджувати себе за кожну виконану мету. Нехай це буде щось маленьке, але, повірте, результат не забариться.

2. Звичка переводити будильник

Ранок – найпродуктивніший час дня. Відключаючи будильник і дозволяючи собі поспати ще 10 хвилин, ви програєте перший бій за день. Справа в тому, що ви автоматично налаштовуєте себе на низку можливих невдач.

3. Звичка використовувати смартфон перед сном

Давно доведений факт, що світіння смартфона згубно впливає на здоров’я. Воно не лише викликає безсоння, а й є причиною появи проблем із зором, а також призводить до ожиріння та навіть онкологічних захворювань. Тому рекомендується прибрати гаджети за 1-2 години до сну і почитати, наприклад, книгу. Це буде корисно не лише для здоров’я, а й для вашого розвитку.

4. Звичка звинувачувати себе за минуле

Усім нам властиво шкодувати деякі вчинки. Але слід пам’ятати, що як ми мислимо та аналізуємо своє минуле, прямим чином відбивається на нашому майбутньому. Замість того, щоб звинувачувати себе за минулі помилки та вимальовувати картину «ідеального», краще концентруйтеся на сьогоднішньому дні та дякуйте життю за те, що маєте тут і зараз.

5. Звичка з усім погоджуватися

Ми завжди боїмося упустити якийсь шанс або образити когось. Тому ми часто, не замислюючись, говоримо “так”. І лише потім усвідомлюємо невірність свого рішення. Щоб уникнути подібних ситуацій, краще заздалегідь розставляйте пріоритети. Звичайно, допомогти другові хороша ідея, але не варто забувати і про себе.

За матеріалами