5 ознак того, що у «хорошої» людини насправді підступні наміри
Психологія

5 ознак того, що у «хорошої» людини насправді підступні наміри

Ми повинні розуміти, які саме люди оточують нас і без вагань робити необхідні дії.

Ми розглянемо 5 ознак, що видають найпоширеніший тип маніпуляторів: “хорошої людини” з прихованими намірами:

1. Вони говорять лише про себе

Тут нема нічого дивного. Хороші, на перший погляд, люди із жорстокими намірами запрограмовані на те, щоб домінувати над своїми співрозмовниками. Хоч і не всі з нас уміють по-справжньому слухати інших, але звичайна людина хоча б спробує взяти участь у діалозі. Маніпулятори, у цьому випадку, не належать до звичайних людей.

Якщо маніпулятор розуміє, що його тактика не працює, то шукатиме інший спосіб досягти своєї мети. У деяких випадках він може виявити раптовий інтерес до вас і вашого життя серед свого монологу.

Не обманюйте себе, адже таку загадкову поведінку має одне пояснення: маніпулятори — егоїсти. Вони настільки зациклені на собі, що незабаром знову спробують перевести розмову на себе.

2. Вони знов і знов від вас щось вимагають

Ще один талант маніпуляторів – це їхня здатність вас втомлювати. Як егоїсти найвищою мірою, вони будуть знову і знову намагатися підштовхнути вас — часто ненав’язливо — до бажаної дії.

Маніпулятори безперервно від вас щось вимагатимуть. Чому? А тому що вони впевнені в тому, що їхні методи, якими б вони не були погано продуманими, зможуть допомогти їм переважати над самоконтролем їх жертви. Не дозволяйте цьому статися. Ставте під сумнів слова маніпулятора та рішуче відмовляйтеся грати у його ігри.

Ви зможете його перемогти, але якщо ви будете досить сильними.

3. Вони використовують свою силу переконання

Третій пункт у нашому списку відноситься до якогось роду до попереднього, оскільки словесні прийоми — улюблений засіб маніпуляторів. Всі маніпулятори люблять переконувати і чи будуть їх спроби успішними. Їм здається, що у них це виходить і це все, що вам потрібно знати про їхні мотиви.

Переконання і тиск — це сильна зброя, особливо якщо жертва слабко розвинена інтуїція. Люди, які можуть сказати “ні”, також можуть виявитися, іноді навіть це усвідомлюючи, жертвою переконання маніпуляторів.

Покладайтеся на свою інтуїцію і – незалежно від того, як складно це може бути – навчіться говорити “ні”.

4. Неприродний зоровий контакт та мова тіла

Цілком очікувано, що маніпулятори будуть використовувати безперервний зоровий контакт як свою зброю. Більшості з нас твердий і впевнений погляд вселяє довіру. “Хороші” люди чудово це розуміють і користуються цим.

Проте тут є і зворотний бік. Вимушений (довгий і такий, що завдає дискомфорту) зоровий контакт часто означає приховані наміри, а саме бажання змусити свого співрозмовника робити те, що тобі потрібно. Звертайте увагу на такі ознаки.

Якщо маніпулятор вирішив змінити тактику, найменше, що йому потрібно – це обережність із вашого боку. Знову ж таки, ви повинні керуватися своєю проникливістю та логікою, вирішуючи, як же вам далі вчинити.

5. Неприємний осад після розмови з ними

Є ситуації, коли необхідно або довіряти своїми інстинктам, або починати в них сумніватися. Одна з функцій головного мозку — ставити все під сумнів. При спілкуванні з “хорошою людиною”, така реакція буде найдоречнішою.

Слід зазначити, що маніпулятори вселяють почуття розгубленості у тих, з ким спілкуються. Як було згадано раніше, спілкування – найпотужніша зброя маніпуляторів. Їхня вроджена здатність порушувати звичайні патерни мислення — це саме та причина, через яку багато хто ведеться на їхні хитрощі.

У таких ситуаціях варто довіряти своєму шостому чуттю. Після спілкування з такими людьми, ви можете відчувати розгубленість, злість, розпач та непорозуміння.

Зрештою, можливі лише два варіанти: (1) ви не сходитеся характерами або (2) ваш співрозмовник намагається вами маніпулювати.

В обох випадках, вам не варто вважати цю людину своїм другом.

За матеріалами