8 рис, які дитина успадковує від матері
Для дітей

8 рис, які дитина успадковує від матері

Ваша дитина може успадкувати від батьків набагато більше, ніж просто колір волосся і фізичні особливості. Чекаючи появи малюка, ви, ймовірно, намагаєтеся уявити не тільки те, як він буде виглядати, але і як він буде вести себе, розмовляти, ходити і багато іншого.

На щастя, вивчення генетики дозволило точно визначати, які з цих рис належать батькові чи матері, так що ви можете точно визначити, від кого ваш малюк отримав свої ямочки.

Іл.: Вікторія Мостовая

Ось 8 рис, які ваша дитина успадкує від своєї мами:

1. Манера спати

Мама перевертається уві сні і хропе, мучиться безсонням або любить подрімати … Все це дитина може «підчепити» від мами і перетворити в свої звички на все життя. Що мавпочка бачить, то вона і робить!

2. Колір волосся

Хоча найбільш ймовірно, що дитина успадкує домінантні, а не рецесивні гени, колір волосся матері також може багато сказати про те, як буде виглядати волосся Вашого малюка.

3. Текстура волосся

Як і колір волосся, ваш малюк з більшою ймовірністю успадкує текстуру волосся своєї матері, тому ваші кучері можуть виразно перенестися на дитину!

4. Характер

Ваш малюк постійно плаче або кричить? Скажіть СОБІ за це «спасибі»! Хоча оточення має величезне значення, нові дослідження показали, що генетичний склад може відігравати велику роль в характері вашої дитини.

5. Звички здорового харчування

Те, чим Ви годуєте себе і свою дитину під час вагітності, не просто важливо, це може мати довічний вплив на вашого малюка! Дослідження, проведені на щурах, показали, що неправильне харчування під час вагітності може вплинути на ген, пов’язаний з виробленням інсуліну, що може підвищити ризик розвитку діабету 2 типу в більш пізньому віці. Хоча це дослідження ще належить перевірити на людях, краще всього підстрахуватися!

6. Домінуюча рука

Якщо обоє батьків лівші, це майже гарантує, що дитина теж буде лівшею. Якщо тільки мати лівша, Ваша дитина, ймовірно, теж буде лівшею!

7. Мігрень

Якщо ви страждаєте від мігрені, багато шансів, що ваш малюк теж коли-небудь буде нею страждати.

8. Інтелект

Татусі, вибачайте! Дослідження показують, що, оскільки інтелект передається дитині з двома Х-хромосомами від матері і однією від батька, це може вплинути на рівень інтелекту дитини. Ці дослідження також показали, що, незважаючи на освіту, расу і соціально-економічний статус, високий рівень IQ матері може бути хорошим показником для дитини.

Джерело