Ось чому категорично не можна реагувати на все, що вас дратує
Територія натхнення

Ось чому категорично не можна реагувати на все, що вас дратує

Письменниця Ранія Наєм пише про життя, кохання, роботу і прагненні до успіху.

Я починаю розуміти, що не обов’язково мстити тим, хто заподіяв мені біль.

Я починаю розуміти, що зрілою можна назвати ту людину, яка уникає конфліктів, а не лізе на рожен.

Я починаю розуміти, що звертаючи увагу тільки на негатив, ми втрачаємо дорогоцінну енергію і випускаємо з уваги все те хороше, що з нами відбувається.

Я починаю розуміти, що не можу подобатися всім і кожному, не можу змусити навколишніх ставитися до мене так, як я того хочу. І це нормально.

Я починаю розуміти, що спроби здобути перемогу на всіх фронтах дуже вимотують і забирають багато часу, залишаючи всередині лише порожнечу.

Я починаю розуміти: те, що я не реагую на чиїсь слова, не означає, що мені все одно. Я хочу бути вище цього. Я хочу отримати урок з цієї ситуації. Я вибираю душевний спокій – це те, що мені дійсно потрібно.

Я більше не хочу з’ясовувати стосунки. Мені не потрібні люди, в присутності яких я відчуваю себе неповноцінною. Мені не потрібні суперечки і фейкові друзі.

Я починаю розуміти ось що: іноді мовчання краще будь-яких пояснень.

Я починаю розуміти: реагуючи на випади опонента, ми даємо йому владу над нашими емоціями. Не можна контролювати інших, можна контролювати тільки свою реакцію, свій спосіб сприйняття ситуації і те, як вона на вас вплине.

Я починаю розуміти, що за великим рахунком, такі ситуації нічого про вас не говорять, але багато говорять про те, хто їх створює.

Я починаю розуміти, що, можливо, всі ці розчарування потрібні, щоб ми навчилися любити себе і захищатися від людей, які намагаються збити нас зі шляху.

Я починаю розуміти ось що: навіть якщо я відреагую, це нічого не змінить, цим я не завоюю любов і повагу людей, це ніяк не вплине на їх думку про мене.

Іноді краще відпустити – ситуацію або людей, краще припинити пошуки пояснень і відповідей.

Я починаю розуміти: не слід зациклюватися на тому, що відбувається навколо вас, краще зосередитися на тому, що відбувається всередині вас.

Попрацюйте над своїм внутрішнім спокоєм. Усвідомте: щоб жити щасливо і бути в гармонії з собою, потрібно просто перестати реагувати на кожну дрібницю, яка вас турбує “.

Сподіваємося, ці поради допоможуть вам набути впевненості і спокою.

За матеріалами