Як захистити себе від чужої негативної енергії: 5 важливих правил
Психологія

Як захистити себе від чужої негативної енергії: 5 важливих правил

Емпатія – це здатність розпізнавати та відчувати емоції інших людей. Вона – це почуття співчуття до ближніх. Часто бути «емпатом» означає, що ви поглинаєте більшу частину болю та страждань оточуючих, і це може негативно вплинути на вас.

Якщо ви бували у кімнаті з негативною людиною, ви знаєте, наскільки токсичною може бути енергія. Навчитися не поглинати негативну енергію інших людей – це велике духовне вміння.

Ось 5 способів, як убезпечити себе від поганого впливу інших людей:

1) Пам’ятайте, що ви не можете догодити всім.

Якщо хтось скаржиться на вас, не намагайтеся сподобатися цій людині. Це лише тягне з вас енергію, і змусить вас енергетично залежати від її думки.

Не всі любитимуть вас. Люди живуть землі для іншої мети. Любіть насамперед себе — і ви створите силове поле, яке захищатиме вас від впливу думок інших людей.

Також пам’ятайте, що ви не можете змінити всіх. Не робіть це своєю місією. Іноді найкраще, що ви можете зробити, – просто не поглинати ту енергію, яку люди проектують на вас.

2) З обережністю запрошуйте у життя інших людей.

Ваше тіло, розум та безпосереднє оточення – це ваш храм. Кого ви запросите? Це відкрите запрошення? Чи повинні люди витирати ноги, перш ніж зайти, чи це нормально, якщо вони тягнуть бруд у вашу душу?

Якщо в один прекрасний день ви даєте людині шматок хліба, вона проситиме буханець і наступного дня. Якщо ви дозволите комусь залишитись на вихідні, то вони спробують залишитися і на тиждень (або два!). Я колись думав, що моя дружина холодна і скупа до деяких наших сусідів. Як тільки я зрозумів, що вона просто поважає себе і свій дім, я оцінив її ставлення та прийняв його як своє власне.

Добре бути щедрим, але є тонка грань, якої треба дотримуватись, щоб вас не розтоптали. Навчіться говорити «ні» і нормально почуватися при цьому.

3) Припиніть звертати увагу на поганих людей.

Паразиту потрібний господар, щоби вижити. Коли ви звертаєте увагу на когось іншого, ви даєте йому енергію. Енергетичні вампіри крадуть ваші думки, зменшуючи ваш енергетичний запас. Деякі люди будуть скидати на вас негативну енергію, а потім йти до наступної жертви.

Дружнє вухо, можливо, чудова річ, але є знову ж таки межа, яку ніхто не має права перетинати.

Можливо, інша людина виливає свої розлади на роботі, у стосунках або навіть успішні досягнення. Всі ці емоції можуть виснажити вас і змінити ваше життя не найкращим чином.

Любіть себе, зупиняйте людей або кажіть їм, що ви не готові слухати це прямо зараз. Так ви перестанете поглинати їхню токсичну енергію.

4) Дихайте на природі.

Виходьте на природу, медитуйте, відпочивайте та дихайте. Очищайте енергію в собі і займайтеся фізичними вправами. Рухайтеся подібно до метелика: м’яко, але швидко.

Дихання збільшує циркуляцію кровотоку по всьому організму і допомагає запобігти поглинанню енергії від людей, що вас оточують. Гуляйте з упевненістю в собі, піднімайте голову вгору і не дозволяйте нікому зіпсувати ваш настрій.

Гусениця їсть все навколо себе і стає жирною та нерухомою. Вона має спочатку стати легкою, щоб літати.

5) Візьміть на себе 100% відповідальність за свої думки та емоції.

Те, як ви почуваєтеся — на 100% ваша відповідальність. Всесвіт посилає наше життя людей, щоб випробувати нас. Сприйняття нами себе сильніше, ніж сприйняття інших.

Ви не жертва, і ніхто не має влади над вами. Подумайте, як ваші думки чи очікування виявляються в ситуації, яка вас турбує. Що робити, якщо все залежить від вашого рівня терпіння, дратівливості чи співчуття?

Як тільки ви візьмете на себе відповідальність за свої реакції, ви поєднаєтеся з самим собою на більш глибокому рівні.

Наука захисту себе від енергій інших людей починається із любові до себе. Пам’ятайте, що ви гідні щастя та миру. Пам’ятайте, що це нормально, говорити “ні,” і ви самі автор свого енергетичного стану.

За матеріалами