Не зрадою єдиною: 5 речей, які можуть зруйнувати ваш шлюб
Психологія

Не зрадою єдиною: 5 речей, які можуть зруйнувати ваш шлюб

Зрада — найпростіший спосіб зруйнувати кохання або сильно зіпсувати стосунки. Але при цьому існує кілька речей, які набагато гірші за стосунки на стороні, хоча в багатьох сім’ях подібна поведінка вважається нормою або чимось незначним.

Такі ситуації в майбутньому можуть перерости у величезну трагедію, яка зруйнує шлюб.

1. Залишатися разом, тому що так зручно

Людям, які вирішили пов’язати своє життя, має бути зручно перебувати і жити разом. Але, коли у стосунках більше немає іскри, залишатися поруч — дуже велика помилка. Іноді люди продовжують жити разом, як співмешканці, але в підсумку це призводить до постійних сварок і конфліктів. Таким чином, люди отруюють життя один одному, не намагаючись перевернути сторінку життя і знайти собі нове кохання.

2. Маніпуляція

У деяких союзах один партнер завжди використовує іншого у своїх цілях та інтересах. Інша ж людина, яка відчуває до маніпулятора щирі почуття, здатна зробити все для коханого, але стосунки призводять до постійних терзань. У такому союзі тільки одна людина живе у своє задоволення, а інша стає повністю залежною від партнера.

3. Уникнення прихильності

Деякі люди настільки бояться прив’язатися до людини і стати залежними від почуттів, що вважають за краще взагалі виключити стосунки, навіть ведучи спільне життя. Таке холодне ставлення до партнера сильно шкодить союзу, адже показувати свої почуття — це дуже важливо для кожної пари. Коли один із партнерів навмисно стримує емоції, другий починає сумніватися в собі і звинувачувати себе за поведінку коханої людини.

4. Поблажливий тон

Подавати себе зверхньо, змушувати партнера відчувати себе ущемленим і наївним — все це вірні ознаки поблажливості. Багато жінок вважають, що говорити таким чином зі своїм чоловіком — це те ж саме, що і показувати свою незалежність. Але така незалежність дуже сильно шкодить шлюбу і довірі в цілому.

5. Нещирість

Багато хто бажає справити на кохану людину гарне враження, тому постійно приховує правду, щоб піднятися в очах партнера. Але стосунки, які побудовані на брехні і обмані, навіть якщо вона використовується, щоб «прикрасити» правду, ніколи не приведуть до щасливого кінця. Така тактика тільки відстрочує трагедію.

За матеріалами