Десять найкращих мультфільмів Pixar з глибоким психологічним змістом
Для дітей

Десять найкращих мультфільмів Pixar з глибоким психологічним змістом

Красиві анімаційні фільми, які робить Pixar, дивляться і люблять не тільки діти, а й дорослі. Але головна цінність цих мультфільмів – це глибокий психологічний сенс. Читайте далі, щоб дізнатися, що насправді намагалися розповісти вам деякі знамениті анімаційні фільми від Pixar.

1. У пошуках Дорі (2016).

«Ми всі різні, і нам потрібно поважати особливості інших»

Головний герой цього мультфільму мила рибка Дорі і її забудькуватий характер. Вона мріє знайти свою сім’ю, але не може згадати, де вона. Дорі народилася з болючим відключенням пам’яті, і один з уроків, які отримують діти, – що потрібно приймати людей такими, якими вони є.

2. Хороший динозавр (2015).

«Щира дружба – наддержава!»

Фільм «Хороший динозавр» не просто про дружбу великого динозавра і маленького хлопчика, а про сам світ і про те, як природа перемогла цивілізацію, а не навпаки. Хоча це забавно для дітей, дорослим мультик можливість задуматися.

3. Головоломка (2015).

«Не бійся своїх емоцій»

Цей фільм був однією з найпотужніших анімацій, які зробив Pixar, і він також отримав схвалення психотерапевтів. Головний герой Райлі – молода дівчина, яка мириться зі своїми емоціями і намагається з ними впоратися. Емоції, такі як радість, смуток, гнів, страх і огида. Це повідомлення як для дітей, так і для дорослих, для розуміння нормального сприйняття різних емоцій і того, як нам потрібно управляти ними і контролювати їх.

4. Хоробра серцем (2012).

«Залиш стереотипи осторонь і будь собою»

Хоробра – це красивий фільм про мужність. Драматична історія про палку шотландську принцесу Меріді і її відносини з матір’ю є нагадуванням про те, що ніхто не повинен відповідати очікуванням інших.

5. Вгору (2009).

«Ніколи не пізно здійснити свою мрію»

Це сумний і емоційний мультфільм про самотність в старості. Карл просто не може забути свою покійну дружину і пригоди, про які вони мріяли разом. У підсумку він вирішує відправитися в подорож на самоті в своєму літаючому будинку, та раптом кумедний і дивний бойскаут змушує його змінити свої плани. Фільм вчить нас, що навіть в старості нам потрібні казки, і ми можемо втілити свої мрії в реальність.

6. ВАЛЛ-І (2008).

«Ми несемо відповідальність за нашу планету»

Хто зможе забути цей мультик, який вкрав серця багатьох? Цей фільм не тільки про глибокі емоції та почуття. Йшлося про обов’язки – ВАЛЛ-І вчить нас, що ми повинні нести відповідальність за землю, якій ми завдаємо шкоди. Мультик показав нам можливе майбутнє нашої планети, якби ми просто продовжували виснажувати ресурси.

7. Рататуй (2007).

«Йди за своєю мрією, навіть якщо вони говорять, що ти не вартий цього»

Щур Ремі мріє стати шеф-кухарем, і все ж, незважаючи на те, що йому ніхто не вірить, він все одно переслідує свою мрію. Фільм вчить нас тому, що якщо ви володієте сміливістю втілювати свої мрії та цілі, то ваша зовнішність і походження не важливі.

8. Тачки (2006).

«Не забувай тих, хто завжди вірив в тебе»

Головний герой Блискавка Маккуїн, який є типовим впевненим персонажем-переможцем, витягує урок з життя, що ми не повинні недооцінювати важливість команди в досягненні загальних цілей. Його друзі, шанувальники, вчителі та колеги – всі беруть участь, щоб допомогти йому перемогти, досягнувши фінішу першим.

9. Суперсімейка (2004).

«Ми не ми, якщо приховуємо свої таланти»

У центрі подій сім’я, яка намагається виглядати буденно, але завжди пригнічена тим фактом, що їм доводиться приховувати свої надздібності. Сенс фільмів в тому, що ми обдаровані талантами і навичками, які є частиною нашої особистості, тому ми повинні їх використовувати, а не приховувати. Тим самим ми відкидаємо себе.

10. У пошуках Немо (2003).

«Кожен має право помилятися і йти своїм шляхом»

Це мультфільм про занадто турботливого батька, який, захищаючи свого сина Немо від великого світу, втрачає його. Це повідомлення, яке батьки повинні розуміти, що діти потребують нашої підтримки і допомоги, тільки щоб дізнатися про навколишній світ, а не ховатися від нього.

За матеріалами