15 повчальних мультфільмів від Disney, які варто показати кожній дитині
Для дітей

15 повчальних мультфільмів від Disney, які варто показати кожній дитині

Всі ми любимо добрі діснеївські мультфільми – і діти, і дорослі. Але безліч хороших мультфільмів просто пройшли повз нас, адже в прокаті були популярні зовсім інші стрічки. Діснеївські картини не обмежуються фільмом «Король Лев» та історіями про красивих принцес. І ми це вам зараз доведемо!

Представляємо вашій увазі 15 класних диснеївських мультфільмів, які явно залишилися недооціненими!

Олівер і компанія

Цей добрий і життєстверджуючий мультфільм навчить дитину любити тварин і приходити на допомогу нужденним! У центрі сюжету маленьке руде кошеня на прізвисько Олівер, яке залишилось на вулиці, без господарів і даху над головою. Але завдяки вірним і відважним бродячим друзям, кошеня відчуває себе в безпеці на вулицях Нью-Йорка і знаходить веселі пригоди!

Робін Гуд

Сповнений гумору, доброти та оптимізму, цей мультфільм розповість про життя лисиці Робін Гуда і його друга-ведмедя Крихітки Джона. Ці двоє вміють боротися за справедливість і проявляти хоробрість в неспокійному Шервудському лісі.

Братик ведмедик

Мультфільм «Братик ведмедик» всього на якихось півтори години здатний викликати сльози як мінімум кілька разів, ну а сміху і розчулення – взагалі нескінченну кількість. Мультфільм розповість про дружбу і про те, що ніколи не потрібно мстити і завдавати шкоди іншим. У центрі сюжету воїн Кінан, який жадає вбити ведмедя і помститися за свого брата, але під впливом чарів сам перетворюється в ведмедя. На своєму шляху в ведмежому тілі він зустрічає маленьке ведмежатко, з яким починаються веселі пригоди!

Ліло і Стіч

Цей добрий мультфільм з захоплюючим сюжетом не залишить байдужим жодну дитину! Дівчинка Ліло зустрічає милу собачку Стіча, з якою проводить весь свій вільний час. Але насправді Стіч не тварина, а інопланетний лиходій, який втік зі своєї галактики і прикинувся собакою. Але на Землі його очікує маса несподіванок і приємних відкриттів!

Коти-аристократи

Цей добрий фільм вчить співчуттю, доброті і сиі духу.

Мультик про милу бездітну стареньку-аристократку, яка збирається заповісти все своє майно своїм котам. Але шкідливий дворецький заважає їй здійснити план і після смерті жінки тварини залишаються без даху над головою. Завдяки небайдужим героям з вулиці, коти-аристократи починають нове життя!

Великий мишачий детектив

Мультик показує мишачий світ, де мишка Олівія просить відомого детектива знайти її тата, який безслідно зник. Базиль і його друг Доусон починають пошуки і знаходять багато цікавих загадок на своєму шляху!

Планета скарбів

Ця картина, без сумнівів сподобається любителям цікавих пригод і відкриттів! Мультфільм розповідає про 16-річного підлітка, який марить пригодами. Одного разу хлопчик зустрічає космічного пірата Боунса, чий корабель зазнав аварії. Перед смертю пірат віддає Джиму сферу, яка перетворюється в карту і показує, де знаходиться планета з легендарними скарбами, про які хлопець тільки читав в дитинстві.

Лис і пес

Цей добрий мультфільм для дітей розповість історію лисеняти Тодда і щеняти Коппера, які все дитинство провели разом. Але, природа бере своє, і один з них виріс хижаком, а другий – жертвою. Чи зможе дружба перемогти?

Секрет Робінсонів

Цей пригодницький мультик особливо сподобається хлопчикам! У центрі сюжету – хлопчик Льюїс, який виховувався без батьків, але пристрасно бажав їх знайти. Хлопчик дуже любить науку і вміє створювати різні прилади, одним з яких став сканер спогадів. За допомогою цього агрегату, Льюїс разом з другом намагаються знайти його маму, але на цьому шляху їх чекає дуже багато небезпечних пригод!

Антлантида: Загублений світ

Кожна дитина напевно чула цю історію про загублений колись підводний світ. Цей легендарний диснеївський мультфільм для дітей повідає історію про картографі Тетча, який одного разу знайшов таємничий щоденник з картою, яка може привести до Антантиди. У бурхливому океані дослідника і його команду чекає багато пригод, які врешті-решт приведуть їх до бажаної мети.

Чорний котел

З усіх відомих диснеївських мультфільмів, у цього, мабуть, найцікавіший і незаїжджений сюжет. Головний герой – свинопас Таран, який мріє стати відважним воїном і боротися зі злом. Йому надається така можливість, коли злий Рогатий Король має намір заволодіти Чорним котлом, за допомогою якого можна підкорити світ. Але не все так просто: знайти котел може тільки спеціальна свинка, яку і повинен заховати свинопас. Коли хлопчик втрачає тварину, починаються його веселі пригоди!

Рятівники

Цей милий і добродушний мультфільм точно дивилися далеко не всі діти, а даремно! Головні герої – миші Бернард і Бьянка знаходять лист у пляшці з криком про допомогу і не роздумуючи кидаються рятувати автора записки. Але щоб дістатися до злої Мадам Медузи, потрібно пройти не одне випробування!

Меч в камені

Ще одна легендарна історія про принца Артура, яку зняли в мультяшній інтерпретації. Проте, мультфільм став гідною конкуренцією фільмів, тому рекомендований до перегляду всією сім’єю! Історія свідчить про чарівний меч, який був замурований в камені в центрі Лондона. Витягнути меч зможе тільки той, хто чистий намірами і може справедливо правити Англією. Саме маленький Артур став цією особливою людиною, але щоб стати королем, йому потрібно осягнути багато життєвих істин.

Канікули Гуфі

Цей веселий мультфільм розповість все про Гуфі і його сина, які удвох відправляються в веселу подорож! І якщо раніше син соромився батька за його дикий характер, то поїздка відкрила йому очі на те, з кого, дійсно, потрібно брати приклад.

Горбань із Нотр-Даму

Відома історія з книги знайшла гарне відображення в диснеївському мультфільмі для дітей, який вчить добру, толерантності і тому, що зовнішня оболонка – не головне. Центральний герой фільму – горбань Квазімодо ховається в стінах собору, де закохується в красиву циганку Есмеральду. Коли дівчину хочуть приректи на смерть, тільки йому вдається врятувати красуню і показати свої найкращі людські якості!

За матеріалами