Поради по вихованню дітей від Матері Терези, які повинен прочитати кожен з батьків
Для дітей

Поради по вихованню дітей від Матері Терези, які повинен прочитати кожен з батьків

Всі батьки впевнені, що самі знають, як їм виховувати дітей, але все ж питають поради, як їм поводитися в тій чи іншій ситуації.

І це правильно. Адже Ви не зобов’язані втілювати в життя всі рекомендації: вибирайте кращі з кращих – і будуйте свою модель виховання малюка. Потроху від бабусь, педіатрів, психологів і просто мудрих людей.

Мати Тереза, хоч і не мала своїх дітей, але стала справжньою мамою для багатьох дітлахів – сиріток, маленьких інвалідів, немовлят із сміттєвих ящиків.

Поради Матері Терези:

1. Уважно ставтеся до того, що говорите дитині.

Часто дорослі недостатньо ретельно контролюють свої висловлювання, коли спілкуються зі своїми дітьми. Іноді деякі батьки називають дитину бездарем, дурнем, ледарем. Саме цими словами вони часто гублять дітей. Під таким навіюванням через деякий час діти дійсно стають нездатними, ледачими і нічим не цікавиться.

2. Не потрібно лякати дитину поліцією, чудовиськами, вовками.

Це не зробить її ні добрішою, ні розумнішою.

3. Виховуйте своє чадо, подаючи йому бездоганний приклад.

Дітям зовсім не цікаві Ваші настанови і нотації. Вони хочуть бачити вчинки батьків, а не слухати їх слова.

4. У будь-якій ситуації намагайтеся бути на висоті в очах своєї дитини.

Не варто виставляти напоказ свої слабкості і недоліки. Коли батьки дозволяють своїм нащадкам бачити їх слабкості, діти починають переживати, що їм більше нема на кого покластися.

5. Не сваріться на очах у дітей.

Кожен малюк відчуває себе маленьким і слабким, і йому потрібен незаперечний авторитет і захисник. Підтримки, як фізичної, так і психологічної, малюк шукає у батьків. І, якщо він бачить сварки, обман і нечесність, то відчуває себе втраченим і зростає бунтарем. Це – причина багатьох трагедій в сім’ї та суспільстві.

7. Не застосовуйте до дитини фізичну силу.

В крайньому випадку (якщо вона дійсно цього заслужила) можна легко шльопнути по попі, але не сильно! Ніколи не карайте своє чадо, коли Ви злі. В його пам’яті Ви залишите враження ненависті і злості, а не справедливості. Якщо Ви хочете правильно виховати свого сина, він повинен відчувати батьківську справедливість, коли його карають.

8. Ніколи не давайте дитині побачити свій злий або ворожий погляд.

Вона швидко забуде ляпас по попі, але ніколи не забуде погляд, повний ненависті і злоби. Покарання повинні відбуватися не тому, що у Вас увірвався терпець, а для того, щоб дати дитині зрозуміти, що існують правила (для її ж блага), яких необхідно дотримуватися.

9. Дитина повинна безмежно довіряти батькам і підкорятися їм.

Це – одне з основних правил виховання дітей в дружній і люблячій сім’ї.

Джерело: kidsplace.online