Як посадити весняні квіти красиво: 10 крутих ідей
Ідеї для дому

Як посадити весняні квіти красиво: 10 крутих ідей

Яка весна без крокусів, мускарі, тюльпанів, нарцисів, гіацинтів? Давайте відпустимо на волю фантазію і подаруємо саду яскраву палітру цікавих рішень. Ось ідеї від ландшафтного дизайнера, як посадити квіти красиво. Дивіться і пробуйте. Ваш сад буде пишним від квітів.

1. Посадка в клумбі

Це найпростіший спосіб «прилаштувати» в саду цибулинні культури, які потрібно щорічно викопувати. Перш за все це гіацинти і тюльпани. Зазвичай в таких посадках їх поєднують з маргаритками, незабудками, браткамами, фіалкою рогатою.

  • Посадка в клумбі – найпростіший спосіб прилаштувати в саду цибулинні, які потрібно щорічно викопувати.

Важливо: після того як цибулинні відцвітуть, а їх листя засохне, рослини викопують на зберігання, а в клумбу висаджують квітучі однорічники.

2. У міксбордері

Цибулинні допоможуть «розфарбувати» порожні навесні місця в міксбордері з чагарниками і багатолітниками. Для цієї мети зручно використовувати дрібноцибулеві рослини – анемона ніжна, нарциси, тюльпани з груп Тріумф, Дарвінові гібриди, Кауфман, Грейг, Фостер, а також видові (можуть кілька років рости на одному місці без викопування).

У міксбордері з квітучими чагарниками і багатолітниками цибулинні допоможуть розфарбувати порожні навесні місця.

Коли листя цибулинних почне в’янути, зростаюче листя багаторічників їх прикриє.

3. Візерунки на траві

З сортових нарцисів на галявині можна зробити вигадливі малюнки

Важливо: не викошувати місця їх посадки до моменту, поки листя повністю не засохне (приблизно до кінця червня). Решту куточків зеленого килима можна з чистою совістю почати косити вже в травні. Таке «візерункове» косіння виглядає цілком симпатично.

4. У рокарії

Тут створені умови, в яких багато цибулинних рослин живуть в природі: кам’янистий ґрунт, хороший дренаж, велика кількість сонця.

Відмінно приживуться в рокарії багато видових тюльпанів і їх сортів (тюльпан Баталіна, т. Фостера, т. Гарненький, т. Скельний, т. Шпренгера, т. Пізній), хіонодокса Форбса, крокуси, Ірідодіктіум, білоцвіт, карликові нарциси, мускарі.

5. На зеленій галявині

На газоні цибулинні краще не садити, а ось на галявині – запросто, адже її можна почати косити пізніше, коли листя цибулинних засохне, а насіння встигнуть висипатися. Для такого рішення підходять проліски, крокус весняний і к. Томазіні, хіонодокса, мускарі, нарцис поетичний.

6. У напівтіньових квітниках

Деякі цибулинні можна використовувати і в напівтіньових квітниках. В таких умовах будуть добре себе почувати проліски, білоцвіт, гусяча цибуля, кандик, нарциси, цибуля (дивна, ведмежа і переможна), проліски, рябчик шаховий і хіонодокси і навіть деякі тюльпани (сорти Делаклюза і гарненький).

7. На грядках

Крім того, що деякі цибулинні рослини є городніми культурами (ріпчаста цибуля, шалот, скорода, часник), грядки з розсадою можна прикрасити тюльпанами і гіацинтами. Тоді навесні, коли овочі або інші культури ще не підросли, город буде виглядати не так порожньо.

8. Цибулинні в горщиках

Відмінний варіант для «мобільних» квітників на мощених майданчиках і дерев’яних настилах. Восени цибулини висаджують в глибокі пластикові контейнери і прикопують на зиму в городі. Навесні контейнери викопують і вставляють в підходящі за розміром декоративні кашпо. Після відцвітання пластикові горщики переносять у господарську частину саду, а коли листя остаточно засохне, цибулини викопують на літнє зберігання.

Важливо: в глибокі широкі контейнери можна садити відразу кілька видів цибулинних – глибше – ті, що цвітуть пізніше, а ближче до поверхні – ті, що раніше.

9. У садовій колекції

Колекціонування цибулинних рослин – захоплююче і красиве заняття. Можна зосередитися на якомусь одному виді, можна плекати різні рідкості або збирати незвичайні новинки. Тим більше, що селекціонери не стоять на місці і щороку пропонують дивовижні сорти.

10. Навколо дерева

Між стовбурами дерев і газоном залишають пристовбурні кола. Це готове посадочне місце для різних видів цибулинних рослин.

За матеріалами