Десерт зі сметани “Пташинне молоко”. Легкий в приготуванні і дуже вишуканий!
Кулінарія

Десерт зі сметани “Пташинне молоко”. Легкий в приготуванні і дуже вишуканий!

Дуже смачний і ніжний десерт зі сметани “Пташине молоко”.

Відзначимо відмінний варіант порціонної подачі десерту в прозорих келихах. Це не тільки дуже зручно, але і шалено красиво. Ваші гості обов’язково оцінять. Так само десерт можна розливати в прості стакани, невеликі тарілочки або креманки. Щоб желе добре застигло, уважно вивчіть інструкцію на упаковці желатину, виробник точно вказує, на скільки рідини розрахована одна упаковка. До речі, замість сметани можна використовувати густі вершки, а шоколадний шар замінити розтопленою молочною шоколадкою. Десерт виходить простий, але дивовижно смачний. Готуйте з задоволенням!

Інгредієнти:

  • Сметана – 500 г
  • Цукор – 150 г
  • Желатин – 15 г

Шоколадний шар:

  • Вершкове масло – 50 г
  • Цукрова пудра – 2 ст.л.
  • Какао – 2 ст.л
  • Молоко – 50 мл.

Приготування:

У невеликій каструльці замочити 15 г желатину зі склянкою води і залишити на півгодини для набухання. Потім поставити каструлю на невеликий вогонь і, помішуючи, нагріти до повного розчинення желатину. Не доводити до кипіння! Остудити до кімнатної температури.

У глибокій мисці ретельно збити сметану з цукром до пишності, цукор повинен повністю розчинитися.

Коли желатин і збита сметана будуть приблизно однакової температури, їх необхідно з’єднати. Сметану з желатином ретельно перемішати, на цьому етапі теж можна використовувати міксер.

Розлити сметану по келихах або десертних тарілочках і прибрати в холодильник для застигання.

Поки желе застигає в холодильнику, можна приготувати шоколадний шар. У розтоплене вершкове масло додати какао, цукрову пудру і влити 50 мл. молока.

Ретельно перемішати інгредієнти ложкою до однорідності.

  • Порада: в шоколадний шар також додайте трішки желатину, але не перестарайтесь, а то вийде резиновим.

Як тільки сметанне желе трохи загусне, можна буде заливати в келихи шоколадний шар. Дуже акуратно столовою ложкою розлийте шоколад по поверхні рівним шаром. Келихи знову сховайте в холодильник на 2-3 години.

Готовий десерт за бажанням прикрасити свіжою полуницею або збитими вершками. Смачного!

За матеріалами